Titi Aur : „Fără educație, noi nu vom scăpa de sânge pe șosele!”

0

Orele negre pe șoselele din țară în ceea ce privește numărul accidentelor sunt, conform statisticilor Poliției Rutiere, lunea și vinerea între 18.00 și 19.00. Prahova nu face excepție, din nefericire, dat fiind faptul că nu trece o zi fără a fi înregistrate accidente de circulație, multe cu urmări grave. Titi Aur, expert în conducere defensivă, consideră că „fără educație nu vom scăpa de sânge pe drumuri”.

„ Totul ține de educație și nu vom scăpa de sânge pe șosele până nu avem un plan național în acest sens” a spus Titi Aur pentru Digi24. 

534 de accidente rutiere grave s-au produs în intervalul 18.00 -19.00. Accidentele rutiere produse până la ora 7.00 și după ora 17.00, deși mai puține ca număr, înregistrează o mortalitate mai ridicată. Asta înseamnă, potrivit spuselor expertului în conducere defensivă, că în condiții de trafic mai puțin intens, oamenii sunt mai imprudenți la volan, ceea ce duce la mia multe accidente soldate cu victime.

Același Titi Aur, pilot de raliuri, a mai precizat că în weekend se amestecă pe drumurile publice șoferii profesioniști cu cei amatori și că în continuare, anumiți conducători auto nu conștientizează riscurile la care se expun și îi expun și pe alții, considerând că lor nu li se poate întâmpla nimic.

Principalele cauze ale accidentelor rămân viteza excesivă, traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate și am mai putea adăuga, date fiind abaterile înregistrate chiar în ultimele zile în Prahova, conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive sau conducerea fără permis.

În România, în medie, în fiecare zi cinci oameni mor, iar în jur de 70 -80 sunt răniți în urma accidentelor rutiere.

sursa -digi24

foto -playtech.ro

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău