Facturile la gaze și curent vor fi compensate parțial de stat. Cine va beneficia de tarife mai mici la iarnă

0

Ministrul Economiei a explicat cum va compensa statul facturile la gaze și energie electrică începând din 1 noiembrie. Tarifele au ”explodat” în ultima perioadă, unii furnizori dublându-le!

Cum se compensează factura de curent

Fiecare român care consumă lunar între 30 kW și 200 kW va beneficia de o reducere de 18 bani pe fiecare kw consumat.

Ministrul Economiei a dat și un exemplu, pentru factura la energie electrică: „Factura la un consum de 100 de kilowați, la 82 bani kilowatul, este de 82 lei, cu tot cu TVA. Din această factură se scad 18 bani, înmulțit cu 100 kw. La 100 kw plătesc 64 lei, atât cât ar plăti dacă ar fi în portofoliul furnizorului cu cel mai mic preț din piață”.

Cum se compensează factura de gaze

La gaze naturale compensarea se va face în alt mod: statul va oferi o subvenționare de 25% din factură, în situația în care consumul se va situa între anumite plaje. Vor beneficia de această măsură, adică cei care au un consum anual între 100 și 1.200 de metri cubi pe an.

Compensarea se va face direct pe factură fără ca cetățenii să depună documente justificative începând de la 1 noiembrie.

Detalii pe libertatea.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău