Cod galben de vânt puternic în zona de munte din Prahova

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri seară, un cod galben de vânt puternic, avertizare valabilă în mai multe județe, inclusiv în Prahova, în zona de munte. La nivelul județului este în vigoare și o atenționare de ploi torențiale, vijelii și chiar căderi de grindină.

Noua atenționare a ANM este valabilă miercuri, 21 iulie, până la ora 23.00. În acest interval, în zona de munte, la peste 1800 m altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h.

Atenționarea de vânt puternic este valabilă și în zona de munte din Argeș și Dâmbovița.

În Prahova este în vigoare și un cod galben de ploi torențiale, avertizare valabilă până miercuri, ora 22.00.

În acest interval, potrivit ANM, „vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină”.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp”, a precizat ANM.

Citește și: Prahova a intrat sub un nou cod galben de ploi și vijelii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău