După ploi, vine canicula! Prognoza ANM

0

Potrivit prognozei meteo transmisă de ANM, începând de săptămâna viitoare, vremea se va încălzi considerabil în toată țara, iar temperaturile vor deveni caniculare inclusiv în Prahova. Perioadele caniculare vor fi întrerupte frecvent de ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo 21 – 28 iunie 2021

Cu excepția regiunilor sud-estice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 28 iunie – 5 iulie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi mai ridicate decât cele specifice, mai ales în regiunile vestice, unde abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, local, în regiunile extracarpatice, dar și deficitare în nord-vest și centru, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo 5 – 12 iulie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

Vremea 12 – 19 iulie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în regiunile vestice, dar și ușor sub cele normale în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de mediile săptămânale ale perioadei. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Documentul ANM poate fi descărcat de aici: prognoza-4saptamani

sursa: observatornews.ro

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău