ANM: COD PORTOCALIU de vreme severă în întreg județul Prahova! Precipitații abundente vor fi și în județele aflate la est de Prahova

0

Urmează încă trei zile în care nu vom scăpa de precipitații abundente, poate chiar mai intense decât cele din ultimele săptămâni. Este avertizarea meteorologilor, care spun că până mâine seară vor fi în vigoare două coduri, galben și portocaliu, de ploi și furtuni în cea mai mare parte a țării.

Avertizarea cod portocaliu intră în vigoare la vineri la ora 12.00 și este valabilă până sâmbătă seara, la ora 23.00.

În județele Prahova, Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

În Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Codul galben este valabil până sâmbătă la ora 23.00, dar meteorologii avertizează că vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău