Prima reacție a lui Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, după incendiul de la Eco Burn: „Încă arde la Eco Burn, Brazi”

0

Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, a reacționat printr-o postare pe pagina de facebook după incendiul care a izbucnit azi noapte la incineratorul de deșeuri periculoase Eco Burn, din comuna Brazi.

Vă reamintim că tone de deșeuri periculoase ard încă de azi noapte. Prahovenii din zona respectivă au fost alertați printr-un mesaj RO-Alert cu privire la riscurile la care sunt expuși.

Citește și: Pentru prima dată în 10 ani, Consiliul Județean Prahova se află în instanță cu Eco Burn S.R.L. pentru rezilierea contractului de concesiune încheiat în mandatul lui Mircea Cosma

„Inca arde la Eco Burn, Brazi!

Dupa stingerea incendiului vom ancheta resturile deseurilor depozitate si le vom compara cu documentele.

Anul trecut au fost 5 controale. In 2021 au fost 3 controale iar cuantumul total al amenzilor este 415.000 lei (2020-2021).

Citește și: Reacție incredibilă a Gărzii de Mediu Prahova, în ciuda avertizării RO-Alert. Nu există poluare în urma incendiului de la Ecoburn

Au ars substante periculoase precum tonere de imprimanta, vopseluri, lacuri, uleiuri, dar si deseuri nepericuloase precum meficamente expirate sau ambalaje.

Temperatura gazelor rezultate a fost mare iar coloana de fum s-a ridicat astfel incat conform masuratorilor, nu a fost produsa o poluare a aerului care ar pune in pericol sanatatea oamenilor.

Totusi, poluarea mediului este de luat in considerare. Reteaua de senzori pe care Ministerul Mediului o va achizitiona va surprinde cu acuratete exact acest tip de poluare accidentala a aerului.

Urmeaza cateva anchete care sa ne arate daca vorbim de accidente sau nu. Judetul Prahova se afla de 2 saptamani sub lupa Garzii Nationale de Mediu, respectiv au fost facute plangeri penale, au fost suspendate activitati comerciale si au fost date amenzi de peste 1.4 milioane lei.” a scris Octavia Berceanu pe pagina de facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău