Proprietarul mașinii care a circula pe contrasens pe DN 1, în Prahova, a fost identificat. De ce șoferul de 69 de ani nu va fi sancționat

0

Poliția Prahova a anunțat marți seara identificarea proprietarului mașinii care a circulat pe contrasens pe DN 1, în Prahova, între localitățile Bănești și Comarnic. Chiar dacă pare greu de crezut, șoferul (69 ani) care se afla  în seara dimineața respectivă la volan va scăpa basma curată, cel mult acesta urmând să primească un avertisment.

Audierile vor stabili dacă persoana care deține mașina a fost și cea care s-a aflat la volan.

Vezi și: O șoferiță a mers pe contrasens, noaptea, pe DN 1, între Bănești și Breaza – VIDEO

Vă reamintim că marți dimineață un participant la trafic care se deplasa regulamentar pe DN 1, spre Brașov, a surprins pe sensul opus de mers un alt autoturism care se deplasa în aceeași direcție cu a lui.

În ciudat nenumăratelor apeluri la 112, polițiștii prahoveni nu au reușit oprirea șoferului care a pus în pericol traficul rutier.

Citește mai multe detalii aici: Polițiștii prahoveni, acuzați că n-au făcut nimic s-o oprească pe șoferița care a gonit pe contrasens, pe DN 1. Reacția IJP Prahova

De ce va scăpa șoferul inconștient de amendă și va păstra în continuare permisul de conducere? Pentru că înregistrarea video ajunsă deja virală nu a fost realizată cu aparatură omologată, polițiștii rutieri fiind singurii în măsură să constate acest tip de contravenții.

„În conformitate cu art. 109 din OUG nr. 195/2002, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

Totodată au fost dispuse verificări interne față de polițiștii aflați în serviciu, în funcție de rezultatul acestora urmând să se dispună măsuri, în condițiile legii.” se arată într-un răspuns al IPJ Prahova cu privire la eveniment.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău