Laptele praf gratuit pentru bebeluși lipsește, în continuare, în Prahova. Licitația pentru achiziție este în curs

Laptele praf, în mod normal, este distribuit gratuit, la recomandarea medicului de familie, în anumite situații. Numai că, în anumite centre din Prahova produsul lipsește încă din luna decembrie. Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că este în curs o licitație pentru achiziția de lapte praf, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21 ianuarie 2021.

În mod normal, laptele praf gratuit pentru sugari se acordă pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 12 luni, pe baza de rețetă tip de la medicul de familie, care are valabilitate pentru luna în curs.

O mămică din Vălenii de Munte ne-a transmis faptul că, deși avea rețetă de la medicul de familie, nu a reușit să ridice laptele praf nici în decembrie 2020, dar nici în ianuarie 2021, pe motiv că la centru din localitate nu există lapte praf.

„Am rețetă de la medicul de familie, însă nu am de unde să ridic lapte. Am încercat să iau lapte și în luna decembrie 2020, dar nu am reușit. Am încercat să aflu de ce se înregistrează această situație… Nimeni nu ne spune nimic. Practic, în lipsa laptelui praf, copilul meu a pierdut dreptul la lapte praf pentru luna decembrie, pe motiv că rețeta a ieșit din termenul de valabilitate”, ne-a semnalat telefonic o mămică din Vălenii de Munte, al cărui copil are vârsta de 6 luni.

Lipsa laptelui praf a fost semnalată și în Ploiești, în prima săptămână din an, când un tătic a reclamat că nu există lapte praf la centrul din Mihai Bravu.

Citește și: Criză de lapte praf pentru nou-născuți în Prahova. Explicația DSP

Reprezentanții DSP Prahova au anunțat că, în această perioadă, este în derulare o licitație pentru achiziția de lapte praf.

„21 ianuarie este data limită de depunere a ofertelor”, a precizat Ioana Loghin, directorul DSP Prahova, care a menționat că o estimare a datei când va fi livrat efectiv laptele praf va putea fi realizată pe data de 22 ianuarie.

Laptele praf pentru bebeluși ar trebui să se acorde, în mod gratuit, pentru copiii cu vârsta între 0 – 12 luni, pe bază de rețetă de la medicul de familie, în anumite situații.

Pot primi lapte praf gratuit copiii sănătoși la care se constată o creștere nesatisfăcătoare, copiii adoptați sau aflați în centrele de plasament, dar și copiii ale căror mame o contraindicații la alăptare sau copiii ale căror mame au decedat.

La nivelul județului Prahova, necesarul de lapte praf gratuit pentru sugari este de 400 de cutii/lună.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

  1. Cum ziceam, nu ne ajuta la nimic! Dumneavoastra spuneati telefonic ca veti incerca sa aflati de ce s-a ajuns in aceasta situatie si chiar sa fie tras la raspundere vinovatul (in opinia mea: dna Ioana Loghin), dar se pare ca in ziua de azi pana si mass-media fraternizeaza cu dusmanul, multumindu-se doar sa scrie un articol pe pagina proprie in care sa se precizeze situatia disperata a parintilor din PH, dar fara a face o sesizare de exemplu catre DSP Bucuresti prin care doamna director DSP Prahova sa fie trasa la raspundere, sau sa ne prezinte noua (parintilor) mijloacele prin care sa reclamam respectiva doamna mai departe (la DSP Bucuresti) iar acestia sa ia masuri, intrucat doar in Prahova este situatia aceasta!
    Gen cum este la OPC Prahova, acum ceva timp am avut o reclamatie impotriva unui anume…furnizor sa ii zicem, inspectorul a tratat cazul in batjocura, gen trageam eu de el sa se ocupe de reclamatie, depasise termen tot…si a trebuit sa ma adresez ANPC, sa fac o noua reclamatie si sa specific ca initial am facut recl. la OPC Prahova dar inspectorul X a tratat-o in batjocura, si de abia atunci s-au luat masuri… cam asta credeam ca vor face cei de la Obs. Prahovean, ca vor si o punte intre noi, parintii din PH si DSP Bucuresti. O sa incep si eu sa scriu televiziunilor din bucuresti, ii iau pe toti la rand: Obs Antenei 1, Stirile PRotv, Digi 24, Kanal D, poate ma va lua cineva in seama… si intr-adevar se va rezolva ceva, fiindca se pare ca Observatorul Prahovean oarecum se rezuma la un simplu articol pe o pagina web si atat! Pacat!

    • Buna ziua,
      In primul rand presa nu este nici Parchet si nici instanta de judecata sa stabileasca vinovati. Suntem siguri ca daca nu am fi publicat articolele respective, pe care dvs le considerati acum inutile, procedura de achizitie ar fi fost si mai tardiva. Este dreptul dvs sa va adresati cui doriti, ziarul Observatorul Prahovean a făcut toate demersurile necesare dupa semnalul de alarma tras de dvs. Mentionam ca punctul de vedere al autorităților este OBLIGATORIU din punct de vedere al deontologiei profesionale, chiar dacă acesta nu ne convine de multe ori…

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău