Accident de muncă pe platforma Petrobrazi. Un angajat al unui contractor a căzut într-un reactor industrial – UPDATE

1

Un accident de muncă s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică pe platforma OMV Petrom Petrobrazi.

UPDATE: 31.07.2020 – Punctul de vedere al ITM Prahova

”La data de 26.07.2020, la ora 03:45 în perimetrul platformei petroliere OMV PETROM S.A. Rafinăria Petrobrazi, din comuna Brazi, str. Trandafirilor, nr .165, județul Prahova a avut loc un eveniment în care a fost implicat un cetățean de naționalitate poloneză, angajat la o societate comercială înregistrată în Republica Polonia, societate care presta în baza unui contract, servicii de mentenanță în cadrul rafinăriei.

Urmare informării transmisă pe numărul de telefon de permanență al Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, inspectorii de muncă s-au deplasat imediat la locul producerii evenimentului, prelevând primele probe și informații cu privire la eveniment.

La momentul producerii evenimentului, victima efectua o operațiune de umplere cu catalizator a reactorului HR 001 al instalației TAME PTB (Tert Amil Metil Ester – Post tratare benzină) și din primele cercetări a rezultat că a fost accidentată ca urmare a desprinderii cadrului ferestrei de vizitare care l-a lovit pe lucrătorul aflat la baza reactorului.

Victima a putut fi extrasă după o operațiune de salvare care a durat aproximativ 4 ore, fiind ulterior transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde a rămas internată pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

La data de 29.07.2020 inspectorii de muncă au vizitat victima la spital pentru scurte declarații (în prezenta personalului medical) privitoare la evenimentul în care a fost implicată, victima fiind cooperantă în furnizarea informațiilor solicitate.”, se arată în răspunsul transmis redacției noastre.

Citește aici integral răspunsul ITM Prahova

UPDATE: 28.07.2020

”Duminică, 26 iulie, angajatul unui contractor a fost implicat într-un incident la rafinăria Petrobrazi.

Acesta purta echipamentul de protecție iar echipa de intervenție a acționat imediat.

Persoana rănită a fost transportată la spital și este în stare stabilă. Colaborăm împreună cu autoritățile pentru a stabili circumstanțele incidentului.”, au declarat pentru Observatorul Prahovean reprezentanții OMV Petrom. 

Știrea inițială:

Potrivit surselor noastre, un angajat al unui contractor, de naționalitatea poloneză, a picat în reactorul industrial al instalației TAME-HDS în timpul unei operațiuni pe care o efectua în zonă. Bărbatul a stat blocat în reactor circa 7 ore.

Incidentul s-a petrecut în jurul orelor 3 dimineața, în noaptea de 25-26 iulie. Din fericire, acesta era dotat cu aparat de respirat și a rezistat până când salvatorii au reușit să-l scoată din reactor.

Poliția a deschis dosar penal în acest caz iar ITM Prahova cercetează incidentul drept accident de muncă.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere de la ITM Prahova, pe care îl vom publica imediat ce ne va fi remis.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Nu le pasa austriecilor de angajati.Au pus mana pe fabrica construita de parintii nostrii si fac ce vor cu personalul.Si cei de la itm sunt mama mana-n mana cu ei.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău