În ultimele 24 de ore au fost raportate 54 de noi cazuri de coronavirus în Prahova. Cele mai multe au provin din focare descoperite la clubul de fotbal Petrolul Ploiești, căminul de bătrâni din comuna Izvoarele și o fabrică de medicamente de uz veterinar din Filipeștii de Pădure.

Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova, 03 IULIE 2020

La nivelul județului Prahova, în data de 03 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1405 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 230 de persoane și au intrat alte 126. În carantină instituționalizată se mai află 19 cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 526 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus,

Dintre acestea, șapte persoane de la un club de fotbal din județ (n.. Petrolul Ploiești) au fost testate pozitiv.

De asemenea, în cazul centrului destinat îngrijirii persoanelor vârstnice (n.r.un cămin privat din comuna Izvoarele), unde a fost identificat un focar, săptămâna trecută, la retestare au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 alte 15 persoane. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns aici la 86.

Un alt focar, cu 16 persoane infectate dintre cele aproape 50 testate, a fost depistat la o fabrică de pe raza județului Prahova. Aceasta a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca, în acest interval, să fie realizată dezinfecția spațiului.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre pacienții confirmați cu noul coronavirus, 17 au decedat, iar 116 au fost declarați vindecați și externați.

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 02 iulie, au mai fost externați 13 pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu.

Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 14 pacienți (zece sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 02 iulie, au fost efectuate verificări la 1589 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu, alte 309 au fost legitimate, iar 206 șoferi au fost opriți în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și opt societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 150 de sancțiuni, în valoare de 73.700 de lei.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău