protestjust_35105.jpg

Activitate dată peste cap în instanțele de judecată ca urmare a măsurilor de protest la care a recurs personal auxiliar de specialitate în urma aprobării de Parlament a legii care a lăsat inclusiv această categorie fără pensii speciale.

Peste 6000 de membri de sindicat din domeniul Justiției anunță refuzul muncii suplimentare începând cu data de 29 ianuarie 2020 şi notificarea angajatorilor în acest sens, ceea ce va conduce la întârzieri în efectuarea lucrărilor.

Vor fi asigurate doar urgențele, în rest activitatea va fi acoperită numai 1/3 din programul de lucru cu publicul în arhivele, registraturile şi birourile de informare şi relaţii cu publicul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, reprezentanții sindicatelor din domeniu au decis emiterea de urgenţă a unei adrese către Înalta Curte de Casaţie si Justiţie pentru sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituționalitate a proiectului de lege Pl-x nr. 292/2019 si în ceea ce priveşte categoria personalului auxiliar de specialitate din instanţe si parchete.

Grefierii, grefierii-arhivari, grefierii-registratori, grefierii documentariști, grefierii statisticieni și specialiști IT - care reprezintă cea mai numeroasă categorie profesională din sistemul de justiție, acuză că inechităţile salariale trenează de mai bine de 10 ani, iar în ultimii 3 ani acestea au fost prezentate tuturor factorilor decidenți, indiferent de culoarea politică a acestora sau de cine a ocupat portofoliul la Justiţie, reprezentând una dintre revendicările nesoluţionate

Totodată, aceștia acuză că activitatea de judecată şi de urmărire penală este caracterizată de efectuarea de ore suplimentare, neplătite şi care nu se pot compensa cu timp liber corespunzător din cauza lipsei acute de personal.

Conform unui comunicat de presă al sindicaliștilor din Justiție, acesștia se vor întâlni în data de 7 februarie 2020 pentru a hotărî sporirea formelor de protest ce vor fi adoptate în raport de soluţia pe care o va pronunţa Curtea Constituţională pe excepţia de neconstituționalitate şi dacă nu se va concretiza constituirea grupului de lucru interministerial în vederea rezolvării inechităţilor salariale, anunțat pentru săptămâna viitoare.

Foto cu caracter ilustrativ

protestjust_e4c6a.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg