pollution-3590077_960_720_4ba22.jpg

Luni dimineață, numeroși cititori au reclamat mirosul puternic de gaze, în special de sulf, în zona centrală și de sud a orașului. Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și măsuri Gărzii de Mediu Prahova!7

UPDATE De unde provine mirosul de sulf care a împuțit Ploieștiul? Ministrul Mediului a identificat poluatorul

Zonele afectate de poluarea pe care autoritățile de mediu o încadrează de obicei la categoria ”disconfort olfactv” sunt: Bariera București, Gara de Sud, Bulevardul Independenței, obor și zona centrală. Cel mai probabil, plafonul jos al norilor a împiedicat dispersia gazelor, de aici și mirosul insuportabil de gaze.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Iată câteva dintre mesajele trimise în această dimineață de cititorii noștri:

”Buna dimineata, va contactez pentru a trage un semnal de alarma prin intermediul dumneavastra referitor la mirosul puternic (foarte puternic) de gaze din aceasta dimineata, in zona centrala( Hotel Prahova) si Bariera Bucuresti. Atat de puternic este mirosul incat senzatia este de lipsa a aerului. Am sunat la Agentia de Mediu, insa cred ca este mult prea dimineata pentru ei. Poate reusiti dumneavoastra prin intermediul ziarului, sa le explicati ca nu vrem sa murim atat de tineri, mai avem ceva de spus. Va multumesc!”

”Am mers pe jos, din zona Gara de Sud până la la Liceul Pedagogic și am simțit că nu pot să respir. Miroase îngrozitor a sulf. Chiar nu se poate face nimic împotriva poluării din Ploiești? Am sunat la garda de mediu și am cerut măsuri imediate!”

”Nu se poate respira în aceasta dimineața în Ploiești, ziceți ca suntem la Olănești. Miroase oribil a  sulf . Am zis ca deschid geamul pentru a aerisi în casa, dar m-a lovit un miros greu de suportat de afara! Asa ca am preferat sa stam "neaerisiti" in aceasta dimineața!”

Reamintim că, săptămâna trecută, Garda de Mediu Prahova a anunțat amendarea rafinăriilor Vega și Petrotel cu câte 15.000 de lei, o sumă infimă dacă ne raportăm la cifra de afaceri a companiilor petroliere.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg