Liceul Teoretic „Șerban Vodă” din Slănic, o școală cu tradiție în proiectele internaționale eTwinning, devine coordonator al proiectului Erasmus „CLIL”. Se continuă astfel drumul spre inovare și schimbare a abordării în predare- învățare, folosind metoda CLIL. Acestă nouă abordare educațională îmbină predarea conținutului unei discipline (de exemplu, istorie, matematică, științe) cu învățarea unei limbi străine.
Noutatea acestui proiect, aflat în derulare de la 1 octombrie 2023, este aceea că metoda CLIL oferă o experiență de învățare integrată, în care elevii învață simultan atât subiectul, cât și limba, într-un context autentic, a explicat coordonatorul proiectului, prof. înv. primar Alina Ioniță.
Alături de Liceul Teoretic „Șerban Vodă”, coordonatorul proiectului, partenerii din proiect sunt scolile: Yusuf Bayik Ilkokulu, Mersin, Turcia, Szkola Podstawowa, Polonia și Școala primară „Hristo Botev” Brenitsa, Bulgaria.
Până în acest moment, în cadrul proiectului au avut loc 3 mobilități. Prima mobilitate realizată în Mersin a avut ca scop formarea profesorilor participant, în metoda CLIL.
Mobilitatea a doua a creat contexul participării atâta a profesorilor dar și a elevilor, deoarece 4 elevi din fiecare țară, alături de 2 profesori însoțitori s-au deplasat în Bulgaria. Aici au acumulat cunoștințe despre artă, utilizând metoda CLIL.
Cea de-a treia mobilitate avut loc în luna iunie, în Polonia, unde au participat ca și în precedenta, 4 elevi și 2 profesori însoțitori din fiecare școală partneră. De data aceasta, scopul activității a fost învățarea despre natură prin metoda CLIL.
Ultima mobilitate a acestui proiect va avea loc în școala coordonatoare Liceul Teoretic „Șerban Vodă” în luna octombrie 2024.
Preocupați permanent de formarea proprie dar și cea a elevilor, profesorii din Liceul Teoretic „Șerban Vodă” sunt implicaţi în activități inovative și creative, menite să dezvolte inteligența, să formeze competențe noi elevilor, necesare integrării active și adaptării cu ușurință oricărei activități din viața lor.