Brave Bots, echipa de robotică a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, care a pus bazele proiectului „Brave Through Education”, este nominalizată la Gala Comunității Prahovene, ediția 2023. Evenimentul de recunoaștere și de promovare a faptelor bune și a oamenilor care le-au realizat este organizat de Fundația Comunitară Prahova și Observatorul Prahovean și va avea loc pe data de 24 noiembrie 2023 la Ramatuelle.
„Brave Through Education” este o inițiativă pe care echipa de robotică BraveBots a lansat-o cu scopul de a încuraja tinerii să exploreze și să înțeleagă lumea din jurul lor prin intermediul științei și tehnologiei.
Proiectul „Brave Through Education” le oferă copiilor șansa de a face fizică aplicată prin interacțiunea directă cu un plan înclinat, proiectat 3D de departamentul de inginerie în softul Inventor. Pentru a crea varianta fizică a planului înclinat, echipa a avut nevoie de materiale precum lemn, un raportor dintr-un material durabil, robust și balamale din metal.
Obiectivul pe care echipa si-a propus să îl atingă este de a colabora cu 60 de școli. Proiectul a fost livrat în două etape: primele 25 de experimente au fost livrate până în aprilie, iar restul umând să fie livrate în luna octombrie alături de un nou set de molecule printate 3D care să-i ajute pe elevi să învețe în mod facil chimia organică.
Membrii echipei au livrat aceste planuri inclinate gratuite personal, realizând și o prezentare a proiectului si a echipei.
Atât cadrele didactice cât și elevii au fost entuziasmați să ia parte la un astfel de eveniment, mărturisind că este ceva “unic” și “interesant”. Împreună cu profesorii de fizică prezenți, BraveBots le-a arătat elevilor cum macheta îi poate ajuta să înțeleagă mai bine problemele teoretice predate la scoală.
“Brave through education” a avut un mare impact asupra comunității Prahovene, oferindu-le generațiilor viitoare o șansă la un viitor mai bun, prin accesarea resurselor STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics).
Învățarea practică îi ajută pe copii să coreleze noțiunile teoretice cu fenomenele fizice din realitate și să întreprindă abilități de îndemânare și agilitate în ceea ce privește folosirea machetei.
Scopul echipei a fost de a interacționa cu cât mai multe instituții de învățământ. A reușit să finalizeze acest proiect colaborând cu 60 de școli și interacționând cu cel puțin 3600 de elevi din cadrul școlilor.
Mentorii echipei sunt: Udroiu Laurențiu, Băran Camelia, Bogdan Roxana și Burghiu Liviu
Membrii echipei sunt: Chouliaras Ioanna, Marin Alesia, Militaru Mihai, Lungu Alexandra, Stan Nicola, Dobre Rareș, Oprescu Alexandra, Albu Emilia, Petroiesc Maria, Roncea Vanesa, Oprea Mihai, Beleuz Andrei, Ionescu Maria, Preda Bianca, Streza Catalina, Udroiu Teodora, Tudor Gabriel, Petre Iulian, Constantin Cristian, Jilaveanu Mihnea, Vasile Justin și Ivan Dragoș.