Echipa de robotică BraveBots, a Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești, este un exemplu puternic al faptului că implicarea în comunitate se poate realiza oricând, la orice vârstă, și de fiecare dată ea aduce plus valoare comunității din care face parte.
Deși sezonul competițional s-a încheiat, echipa de robotică a C.N. Mihai Viteazul Ploiesti, BraveBots, continuă să se implice în comunitatea locală, dovedind că merită cu adevărat premiul întâi, secțiunea Connect, obținut la etapa națională a competiției de robotică First Tech Challange Romania. Acest premiu se acordă echipei care se conectează cel mai mult cu știința, tehnologia, ingineria, și comunitatea de matematică (STEM).
În cadrul proiectului “Brave Through Education”, membrii echipei au confecționat machete ale unui plan înclinat, pe care le-au distribuit în 25 de școli din municipiul Ploiești și localitățile limitrofe, cu scopul de a ajuta orele de fizică să devină mai interesante. Inițiativa se va continua cu o serie de evenimente ce vor avea loc în “Săptămâna Școala Altfel”, echipa fiind invitată să susțină prezentări și demonstrații practice care vor ajuta elevii să-și consolideze educația în domeniile STEM și robotică.
Echipa de robotică BraveBots a fost înființată în urmă cu 7 ani, participând astfel la toate cele 7 sezoane ale competiției de robotică First Tech Challange (FTC).
„Numele echipei a fost inspirat de numele liceului unde învățam – C. N. Mihai Viteazul (Michael the Brave – BraveBots). De aici vine și deviza noastră: Avem curajul să câștigăm!”, spune Teodora Udroiu, lidera echipei BraveBots.
Citește și: Elevii Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești, cei mai buni la concursul național de robotică
Echipa este organizată pe 4 departamente, 2 tehnice – inginerie și programare, și 2 non-tehnice – evenimente și editorial.
Echipa este compusă din 15 membri, 15 voluntari și 4 mentori.
„Pe lângă robotul pe care îl costruim și îl programăm pentru a participa la concurs, echipa se implică în multe alte activități prin intermediul cărora promovăm educația STEM în rândul elevilor și tinerilor.
De exemplu, săptămânal mergem la un afterschool pentru a preda cursuri de robotică unei grupe de 12 elevi de clase primare. În luna decembrie a acestui an echipa a organizat Târgul de Științe numit „Roboweekend” la Ploiești, iar cea mai recenta activitate este inițiativa planurilor înclinate.
BraveBots s-a îmbarcat într-o misiune marcată de perseverență și determinare, a cărei destinație este ca echipa să devină campioană. Echipa se află într-o continuă dezvoltare. Anul acesta la Campionatiul Național de Robotică ne-am plasat pe cea de-a 5 a poziție la nivel național, obținând premiul I la secțiunea Connect. Astfel, pentru prima dată în ultimii 5 ani, BraveBots se află în topul celor mai bune 10 echipe din România”, a povestit Teodora Udroiu pentru Observatorul Prahovean.
Anul trecut, fosta lideră a echipei, Oana Datcu, a dus numele BraveBots peste granițele țării, chiar la Huston în SUA, aceasta câștigând premiul „Dean List Finalist”. Acest premiu i-a oferit șansa de a participa la etapa mondială a Campionatului de Robotică FTC.
Echipa BraveBots a Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești este un exemplu despre cum implicarea tuturor în comunitate face ca acea comunitate să câștige pe toate planurile.
