elevi-scoala_50ea3.jpeg

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti vor transmite tuturor şcolilor din Capitală o recomandare cu privire la înscrierea elevilor la clasa pregătitoare. Aceasta vizează repartiţia copiilor în ordine alfabetică sau prin tragere la sorţi.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în cursul zilei de marţi, se va transmite o recomandare la nivelul tuturor unităţile de învăţământ astfel încât repartiţia la clasa pregătitoare să se facă în funcţie de numele de familie al elevilor sau prin tragerea la sorţi a dascălului care se va afla în faţa clasei, în şedinţă publică, scrie Mediafax.

Recomandarea, însă, nu este obligatorie, astfel încât directorii şcolilor pot găsi alte variante de selecţie a cadrelor didactice care predau la clasa pregătitoare. Elaborarea procedurii aparţine fiecărei unităţi şcolare în parte, iar inspectorii şcolari vor verifica dacă aceasta este transparentă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin această propunere, ISMB încearcă să stopeze modul în care părinţii alegeau cadrul didactic la care va merge copilul lor, anumite clase fiind supra-aglomerate şi făcându-se liste pentru ca elevul să studieze într-o anumită şcoală sau la o învăţătoare care are un renume pozitiv, mai scrie sursa citată.

Conform legii, părinţii nu pot alege clasa sau şcoala unde va studia copilul, această repartiţie fiind în funcţie de cartierul sau strada unde locuiesc şi, mai apoi, în funcţie de criteriile stabilite de fiecare şcoală în parte, mai spune sursa citată.

Anul trecut, o școală din București a recurs la repartizarea computerizată a copiilor la clasele pregătitoare, demers care a nemulțumit o serie de părinți și care s-a soldat cu demisia directorilor unităţii şcolare.

Sursa text: Mediafax 

Foto cu caracter ilustrativ

elevi-scoala_756ec.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg