scoala_elevi_7c1cc.jpeg

Guvernul intenționează adoptarea unei ordonanţe care prevede majorarea numărului de şcoli în care elevii primesc prânzul care să constea fie într-o masă caldă, fie hrană rece mai consistentă. Astfel, 150 de şcoli vor fi in incluse în acest program pilot, iar suma alocată de guvern pentru prânzul unui copil este 10 lei.

Programul-pilot „O masă caldă la şcoală” a început în 2016, când elevii din 50 de şcoli au început să primească mâncare după ore. Însă, puţine şcoli au putut să le ofere copiilor mâncare gătită din lipsă de spaţii, aşa că mulţi au recurs şi la sandwich-uri, scrie Europa FM.

Chiar şi aşa, programul a avut ca efect reducerea abandonului şcolar, peste 16% în 2018, conform analizei Guvernului
Pentru că timpul necesar organizării de licitaţii pentru găsirea furnizorilor şi desemnarea câştigătorilor poate fi chiar şi de trei-patru luni, şcolile pot păstra banii alocaţi pentru acest an şcolar în vederea asigurării mesei anul viitor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La sfârșitul anului trecut erau vizate să beneficieze de acest program cam 100 de unități didactice, printre ele fiind și două din Prahova, cea din Poseștii Pământeni' și Școala Gimnazială din Șotrile. Detalii, AICI 

Foto cu caracter ilustrativ

scoala_elevi_73223.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg