Noi precizări ale ministrului Muncii despre sporurile bugetarilor: ”Unele nu dispar, vor fi introduse în salariul de bază”

0

Guvernul a aprobat ieri un memorandum privind sporurile bugetarilor. După ședința Executivului, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a postat pe Facebook un mesaj cu informații suplimentare.

Mesajul ministrului Muncii:

În 30 de zile, începând de astăzi, toate ministerele vor transmite punctele de vedere și propunerile necesare pentru a completa legislația privind salarizarea în sistemul public, pentru fiecare familie ocupațională în parte. Obiectivul este acela de a elimina discrepanțele existente în actuala legislație, care au compromis grav ideea de salarizare unitară.
Prin Memorandumul adoptat astăzi în ședința de Guvern, am adoptat totodată principiile noii legi a salarizării din sectorul public:
Reanalizarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare, cu respectarea raportului de 1 la 12, dintre cel mai mic și cel mai mare salariu de bază, și înmulțirea coeficienților cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare de 2.300 lei;
Grile de salarizare pentru administrația locală;
Sporuri plafonate la 20% din salariul de bază, la nivel individual;
Revizuirea sistemului de acordare a sporurilor:
– Sporurile pentru condiții de muncă la care expunerea este aceeași, indiferent de funcția deținută, trebuie să se acorde în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată;
– În urma unei analize a sistemului de sporuri, vor fi menținute doar cele relevante.
– Spor de performanță lunar, pentru angajații cu rezultate deosebite.
NICIUN venit nu va scădea, prin aplicarea acestor principii! Dimpotrivă:
Vor crește acele salarii care au fost mult lăsate în urmă prin inechitățile legislației adoptate în trecut;
Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă și vor fi în corelație cu eficiența instituțiilor publice.
Sporurile vor reflecta efortul deosebit sau performanța, ele nu vor mai fi doar o modalitate mascată de a crește salariile.
Nu trebuie inventate sporuri pentru a crește artificial venitul, ci trebuie un salariu de bază care să reflecte valoarea muncii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău