Pandemia adusese și avantaje pentru consumatorii de carburanți, în sensul că reducerea consumului a generat și scăderi semnificative ale prețurilor petrolului pe piețele internaționale.
Reducerile la pompe au fost vizibile, însă nu prea s-au regăsit și în prețurile produselor și serviciilor, așa cum majorările se regăsesc imediat când prețul carburanților este în creștere. Cert este că acum petrolul este în urcare, consecința fiind vizibilă și la pompele de carburanți.
Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 28 de cenţi, la 54,58 dolari pe baril, după ce a atins în timpul tranzacţiilor 54,90 dolari pe baril, nivel care nu a mai fost atins de dinainte de prima carantină pentru Covid-19 din Occident.
Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, a avansat cu 30 de cenţi, la 50,93 dolari pe baril, în timpul tranzacţiilor urcând până la 51,28 dolari pe baril.
Preţurile petrolului au fost susţinute în această săptămână de angajamentul Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de petrol din lume, de a reduce producţia cu o cantitate suplimentară de 1 milion de barili pe zi, în februarie şi martie.
Estimarea specialiștilor este că prețurile vor urca spre jumătatea anului până la aproximativ 60 de dolari pe baril.