OBSERVATORULPH.RO – Cea mai credibilă sursă de informaţii din şi despre Prahova

1

www.observatorulph.ro este lider al presei locale on-line din Prahova și, categoric, una dintre cele mai credibile surse de informaţii din Ploiești și Prahova, potrivit celor mai recente date de audiență furnizate de Google Analytics. De asemenea, constituită din cititorii care au luat decizia de a riposta prin articole, petiții, scrisori, sesizări, împotriva unui sistem care adeseori funcționează împotriva intereselor cetățeanului, Comunitatea Observatorul numără în prezent aproape 100.000 de membri și urmăritori pe Facebook.

Rezultatul eforturilor constante de susținere a conceptului de “presă de calitate” într-un mediu predominat de tabloid s-a concretizat astfel:

– dintre cele aproximatv 53 de titluri de presă locală online din Prahova, suntem prima publicație care a îndeplinit severele criterii de conținut de calitate impuse de Google Adsense pentru a deveni partener de publicitate,

– conform statisticilor GoogleAnalytics, Observatorul Prahovean este singurul titlu din presa online din Prahova care a doborât recordul de 1.000.000 vizitatori unici într-o lună.

– suntem publicația on-line din Prahova cu cititorii cei mai stabili și foarte clar definiți, statisticile GoogleAnalytics și trafic.ro, arătând că, în acest moment, în Prahova, www.observatorulph.ro, este platforma online cu cea mai precisă targetare locală,

– am cunoscut o creștere explozivă a numărului de prieteni reali pe Facebook, creștere care s-a datorat exclusiv conținutului editorial prezentat pe pagina de socializare și nu campaniilor de publicitate,

– suntem principalul refferer atunci când este vorba despre Ploiești și Prahova, dovadă zecile de articole ale www.observatorulph.ro care au fost preluate de presa centrală și transformate în subiecte naționale,

– anchetele de presă publicate de www.observatorulph.ro au reprezentat bază de documentare pentru multe din dosarele de corupție aflate pe masa instituțiilor statului,

– în premieră pentru un organ media în ultimii ani, semnalele primite de la membrii Comunității Observatorul – cititorii noștri care contribuie alături de noi în fiecare zi la scrierea ziarului – au avut efecte pozitive concrete:

 • – statistic, 96% dintre situațiile semnalate primite la rubrica Miliția Consumatorului au avut un final pozitiv,
 • – primarii au astupat gropi, au asfaltat străzi pe care nici n-ar fi visat să le ia în calcul vreodată, au sprijint oameni aflați în situații-limită, etc, cazuri pe care altfel le-ar fi ignorat,
 • – lupta de gherilă cu sistemul putred care gestionează sănătatea din Prahova și mai ales Spitalul Județean de Urgență a avut primele rezultate concrete – din ce în ce mai mulți angajați au învățat să spună măcar un “bună ziua” pacienților.

Deși pentru mulți este un mister cum am reușit asta, răspunsul este cât se poate de simplu:

– nu am derapat niciodată de la principiile de bază ale Codului Deontologic al Jurnalistului,

– am ținut în permanență contactul cu cititorii, tratând cu maxim interes fiecare sesizare venită din partea lor. Am optat să încurajăm și să susținem prin toate mijloacele Jurnalismul Civic.

Astfel am reușit mai ales în ultimul an ca împreună cu cititorii noștri să construim o comunitate puternică, implicată, care a dovedit că poate schimba lucrurile în bine.

O comunitate în care spiritul civic reprezintă principalul instrument de luptă împotriva neregulilor din viața cotidiană.

Prietenilor vechi le mulțumim pentru suportul și încrederea acordate în toți acești ani. Noilor prieteni le transmitem că îi așteptăm să se alăture acestei active și tot mai viguroase comunități a Observatorului Prahovean.

Nu sunteți curioși să vedem ce forță avem împreună și ce surprize ne rezervă viitorul?

Ne puteți contacta astfel:

Str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr. 25C Ploiești Prahova 100010 România

Email: redactie@observatorulph.ro

Telefon și Whatsapp 0726.221.596

Redacția:

 • Marius Nica – director editorial
 • Roxana Tănase – Redactor șef
 • Ciprian Pap – redactor/editor
 • Claudiu Vasilescu – redactor/editor
 • Ștefan Vlăsceanu – redactor/editor
 • Georgiana Kelemen – redactor/editor
 • Andra Vlad – editor
 • Mihai Popescu – editor

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

 1. Ar fi doar o constrângere atâta timp cât nimeni nu știe nimic despre acest virus și nici măcar nu a fost izolat.
  De aceea până la urmă nu este vorba despre nicio sănătate, este vorba doar despre constrângere și de limitarea unor drepturi fundamentale.
  Dacă era vorba despre sănătate, până acuma muream toți de pe acest pământ !

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău