Radarele fixe din sistemul e-Sigur nu iartă pe nimeni, nici măcar pe motocicliști. Șoferii care au încercat să fenteze vigilența oamenilor legii, de la implementarea sistemului și până în prezent, s-au ales cu dosare penale.
Cum sunt depistați motocicliștii de radarele fixe
Pe mai multe grupuri dedicate motocicliștilor din România au început să apară discuții cu privire la eficiența radarelor fixe din sistemul e-Sigur, în cazul lor.
Dincolo de glumele și recomandările pe care și le-au făcut, motocicliștilor nu le este foarte clar cum pot fi depistați de radare din sistemul e-Sigur.
Citește și: Radare fixe în Prahova: În cât timp primești acasă amenda
Abaterile rutiere surprinse de radarele fixe sunt colectate în mod automat cu ajutorul dispozitivelor portabile tip Trucam 2.
Radarul este montat pe trepied, într-un loc vizibil, iar imaginile captate sunt transmise spre analiză Poliției Rutiere.
Abaterile identificate sunt sancționate conform legislației în vigoare, procesul verbal urmând a fi trimis la domiciliul contravenientului după stabilirea identității acestuia
Cum funcționează modul MOTO
Radarele Trucam II folosite în cadrul sistemului e-Sigur au disponibilă funcția MOTO. Acestea sunt eficiente la peste 1 kilometru distanță și pot identifica marca autovehiculului și fața conducătorului, chiar dacă poartă cască.
Concret, odată ce motociclistul a fost depistat de aparatul radar și trece de acesta, dispozitivul este întors, iar funcția MOTO îi focalizează automat numărul de înmatriculare.
În baza acestuia motocicliștii sunt identificați și sancționați.