A fost modificată Legea circulației pe drumurile publice: cursuri de conducere defensivă obligatorii și permisul suspendat pentru amenzi neachitate în 6 luni

0

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 13 ianuarie 2022, legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Noutatea introdusă în legea menționată o reprezintă obligativitatea de a urma cursuri de conducere defensivă, dar și cursuri de prim ajutor, mult mai serios abordate decât ceea ce includea până acum pregătirea viitorilor șoferi.

Și tot la capitolul noutăți de maxim interes se încadrează și faptul că nu doar cei care se pregătesc pentru obținerea permisului vor face aceste cursuri, ci și cei al căror permis a fost suspendat.

Statisticile sunt sumbre: peste 2000 de persoane își pierd viața anual, pe șoselele din România, alte peste 10.000 de persoane fiind rănite grav. Statistica a stat la baza motivării din propunerea de modificare a Legii privind circulația pe drumurile publice. Se mizează pe conștientizarea viitorilor șoferi, dar și a celor care temporar și-au pierdut dreptul de a conduce, urmare a unor abateri constatate în trafic.

Citește AICI și despre cum vor fi sancționați șoferii care manifestă comportament agresiv în trafic.

Concret, cele două cursuri vor fi introduse în cadrul pregătirii teoretice şi practice pe care o realizează persoanele care solicită prezentarea la examen pentru obţinerea permisului de conducere în următoarele situaţii:

Citește continuarea articolului pe www.icars.ro – click AICI

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău