Momentul accidentului de pe DN 1, de la Pucheni, surprins de o cameră de supraveghere Link VIDEO

2

Un bărbat de 81 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut astăzi, la prânz, pe DN 1, la Pucheni. O cameră de supraveghere a surprins momentul impactului.

Acesta s-a angajat în traversarea drumului național pe lângă bicicletă, în fugă, fără să se asigure, la câțiva metri de trecerea pentru pietoni.

În urma impactului, victima a fost transportată la spital cu traumatisme la membrele inferioare.

Șoferul care l-a accidentat pe pieton are 35 de ani și a fost testat negativ la alcool.

Momentul accidentului de pe DN 1, de la Pucheni, a fost surprins de o cameră de supraveghere. VIDEO cu impact emoțional AICI.

Reamintim că, recent, Observatorulph.ro a consultat mai mulți specialiști, inclusiv din Poliția Rutieră Prahova, pentru a oferi răspunsul corect la întrebarea: când este obligat un șofer să acorde prioritate pietonilor?

Potrivit Art 135 alin 1 lit h din hg 1391/2006 (regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 rep) – Codul Rutier, șoferul este obligat sa acorde prioritate de trecere pietonului care traverseaza drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului.

Așadar, șoferul nu poate fi sancționat de un polițist că nu a acordat prioritate unui pieton care traversează în apropierea trecerii!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

 1. Sunt mai multe neregui aici:
  1 AUDI-ul este stationat la mai putin de 25 de metri de trecerea de pietoni (ceea ce este interzis), constituind o piedica incalea vizibilitatii soferilor asupra trecerii de pietoni si a pietonilor de pe trotuar care ar urma sa traverseze si ar vrea sa se asigure ca nu vin masini;
  2 Viteza maxima admisa pentru autoturisme in Pucheni banuiesc ca este 70Km/h, ceea ce este prea mult daca vre-un „istet” se gandeste sa o ia la fuga pe trecerea de pietoni
  3 In imagini se vede cu o astfel de istetime s-a intamplat in cazul bicilistului care s-a gandit mai intai sa se „asigure” intr-o maniera foarte originala ( intorcand capul spre dreapta pentru a se asigura fata de un vehicul care se apropia din stanga)
  4 Considerand ca are suficient timp pentru a traversa, biciclistul forteaza trecerea, incepand traversarea de pe carosabil, nu de pe trotuar. Aceasta etapa il ia prin surprindere pe sofer, care nu se astepta ca un biciclist care mergea pe langa bicicleta, pe banda 1 sa o zbugheasca spre mijlocul drumului.
  5 Nu stim daca viteza autoturismului era de 70 Km/h si parca se observa o incercare de franare, dar clar soferul a fost surprins

  Din momentul incare biciclistul o ia „peste camp” in traversare si pana in momentul impactului au trecut 4 secunde

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău