hipodrom2

Viceprimariii Cristian Ganea și George Pană au participat ieri la încheierea proiectului de finanțare cu fonduri europene a Hipodromului din Ploiești. Investiția, de peste 15 milioane de euro, este inutilă!

 

Hipodromul din Ploiești, singurul de din țară, este nefuncțional din mai multe motive. Astfel, cele două piste de trap și de galop, sunt omologate doar pentru antrenamente, dar nu și pentru competiții oficiale. Claudiu Coman, directorul Hipodromului, ridică din umeri: "În România nu există la momentul de față niciun forum care să omologheze pista, este un vid legislativ, nu mai există cum era înainte la Ministerul Agriculturii autoritatea hipică, acest forum s-a desființat", a declarat Coman, citat de Știrile Pro TV.

În plus, nimeni nu s-a gândit până acum și la organizarea curselor de cai, singurele care pot genera venituri pentru întreținerea unui domeniu de câteva hectare. Ca și Parcul Municipal Vest, hipodromul generează cheltuieli de câte zeci de mii de lei lunar. 

Nici proprietarii de cai nu sunt mulțumiți de investiție. Aceștia au reclamat că boxele pentru cai sunt prea mici, având doar opt metri pătrați.

 

Investiția a fost începută din fonduri europene, dar pentru că a fost depășit termenul de finalizare al lucrărilor, 31 decembrie 2015, facturile emise de constructori în 2016 au fost achitate din bugetul Primăriei Ploiești.

FOTO: Boxele sunt prea mici, reclamă crescătorii de cai

hipodrom1

 

 

Mai multe articole
  • Marți, 24 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Societatea TCE este înglodată în datorii. Sindicaliștii amenință cu blocarea transportului în comun

  • Marți, 24 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Hipodromul din Ploiești, „bijuteria” de aproape 15 milioane de euro, n-are sistem de irigații. Alți bani, altă distracție!

  • Marți, 24 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Calsonic investește 30 de milioane de euro într-o nouă fabrică la Ploiești. Vor fi create 300 locuri de muncă