muzeul petrolului

OMV Petrom și-a exprimat acordul să cedeze exponatele de la Muzeul Petrolului la Consiliului Județean Prahova. 

 

Aleșii județeni s-au întrunit în ședință extraordinară, iar pe ordinea de zi a figurat și proiectul legat de preluarea exponatelor Muzeului Petrolului, în vederea realizării, momentan, a unei secții muzeale, prin reorganizarea Muzeului Sării din cadrul Muzeului Științelor Naturii Prahova.

O parte din clădirea în care funcționează actualul Muzeu al Petrolului este în litigiu. Consiliul Județean Prahova intenționează ca, ulterior, după preluarea exponatelor, pe o suprafață de câteva hectare să organizeze viitorul muzeul al Petrolului, care este singurul de acest fel din Europa.

Actualul muzeu a luat ființă în 1959, având ca obiect conservarea materialului documentar cu privire la evoluția și dezvoltarea industriei petroliere din România. Cu timpul numărul de exponate s-a mărit. În 1997, Muzeul Petrolului a trecut în componența sucursalei Petrom Ploiești, iar, ulterior a fost înființată Regia Autonomă a Petrolului Petrom. În 2003, Muzeul Petrolului s-a constituit ca punct de lucru l Sucursalei Petrom Ploiești.