Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Prahova se confruntă, în această perioadă, cu una dintre cele mai grave crize financiare din ultimii ani. Instituția, aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, nu mai are bani pentru plata utilităților de bază.
Datoriile acumulate în lunile ianuarie și februarie la gaze și energie electrică au ajuns la 60.000 de lei, o sumă imposibil de acoperit de conducerea DJST.
„Am făcut demersuri către minister să obținem sprijin pentru a achita datoriile. Dacă nu se întâmplă asta, vom fi nevoiți să închidem porțile, cum se spune. Nu ne mai permitem funcționarea sediului și nimic altceva. E o situație foarte delicată, fără să mai spun că nici nu au venit facturile la curent și gaze pe luna martie”, a declarat pentru Observatorul Prahovean directorul DJST Prahova, Laurențiu Nicolescu.
Instituția supraviețuiește dintr-un buget modest alocat de minister, pentru bunuri și servicii fiind disponibilă suma de 15.000 de lei. La acesta se adaugă veniturile proprii provenite din taberele școlare. Însă și aceste surse s-au diminuat dramatic.
Dacă în anii ’90 Prahova se mândrea cu aproximativ 60 de unități de cazare destinate elevilor și tinerilor, în prezent mai funcționează doar patru. Restul au fost pierdute în retrocedări sau au fost abandonate și lăsate pradă degradării.
„Ministerul nu a investit nimic în ultimele decenii. Vilele în care copiii mergeau odinioară în tabere arată acum ca niște ruine. Și, evident, nimeni nu mai vrea să le închirieze”, explică Nicolescu.
Situația reflectă, de fapt, o problemă mai amplă: abandonul instituțional al unui domeniu care ar trebui să se afle în centrul preocupărilor guvernamentale: tineretul și sportul.
În lipsa unor măsuri urgente, DJST Prahova riscă nu doar să-și suspende activitatea, ci și să piardă complet capacitatea de a-și îndeplini misiunea. O misiune care, în teorie, ar trebui să susțină viitorul unei generații.
Cheltuieli cu personalul?? Ce personal? Care sa faca…ce? Va dati seama a plătim degeaba niște oameni care nu mai au ,” obiectul muncii,”?? Si care au rămas ” la stat” pe niște salarii de doi bani, doar ca sa ” le mearga” vechimea în muncă, pt.pensie!!,
„O misiune care, în teorie, ar trebui să susțină viitorul unei generații.”
😡
Niste politruci locali din Consiliul Judetean si-au numit acolo toate neamurile!
Un Birou cu 6-7 salariati e suficient!
Cretinii ăia din CJ Ph au auzit de eficienta utilizării barului public?😡😡
Stimată doamnă, majoritatea piloșilor din CJ.PH habar nu au de cuvântul management.Multi au studii liceale .Abia reusesc sa conjuge un verb dar cui ii pasă?Ziua trece,leafa merge !
Pentru că guvernanților, deputaților, senatorilor,președintelui,prefectului județului, președintelui consiliului județean le ,, pasă ” se prevede un viitor frumos copiilor și tinerilor,avem bani pentru partide ,ajutoare pentru cei care nu merită ,campanii electorale degeaba și să nu uităm nici de noi cetățenii care ne luăm cu lucruri de zi cu zi și îi lăsăm să-și facă jocul, foarte rău!
60.000 lei /2 luni doar pentru utilități? Voi sinteti nebuni? Nici Spitalul Județean nu consumă atât.