Că Ploieştiul are o MARE problemă cu locurile de parcare este ştiut de ani de zile. Că pentru actualul primar aceasta nu reprezintă o prioritate, este evident, având în vedere că începerea amenajării de parcări nu este cuprinsă în măsurile pe care urmează să le ia în perioada următoare.
Dar, în condițiile în care, siguranța copiilor este pusă în pericol, poate ar trebui să devină o prioritate până nu se întâmplă o tragedie.
În zona de nord a Ploieștiului, copiii care merg la școală și grădiniță sunt nevoiți să se deplaseze pe carosabil deoarece trotuarul este ocupat de mașini. Șoferii nu au, efectiv, unde să parcheze mașinile și, atunci, se ajunge la situația prezentă: trotuarul pietonilor este ocupat de mașini, pietonii fiind nevoiți să se deplaseze pe carosabil, printre mașinile care circulă.
Poate amenajarea parcărilor de reședință ar trebui să devină o prioritate pentru administrația locală
„În fiecare dimineață, de câțiva ani, zeci de copii și părinți trebuie să meargă pe carosabil pentru că pe trotuar sunt parcate mașinile. Şi altă variantă nu avem, nici să ajungem la grădinița Dumbrava Minunată, nici la creșa Nord, nici la școala Grigore Moisil.
Am făcut cel puțin două sesizări la primărie pe vremea lui Volosevici dar am primit răspuns de la comisia de circulație că propunerea mea de a monta garduri protectoare pe trotuar A FOST RESPINSĂ ÎN TOTALITATE!!”, ne-a scris o cititoare la redacție.
Aceasta a trimis și fotografii pentru a ilustra situația, de-a dreptul imposibilă pentru ca pietonii să poată circula în siguranță.
„Aceste poze sunt numai din această dimineață. Se vede acel copil în albastru, că nu se pune problema că cineva ar putea să încapă între mașină și țeava de gaze, deci toți mergem pe carosabil, unde, ce să vezi, este circulație din ambele sensuri dar se desfășoară pe o singură bandă, în stil fermoar, că e strangulat tot acolo.
Pe partea cealaltă nu există trotuar decât până într-un anumit loc, apoi iar trebuie să o iei pe carosabil.
Cui și ce ar trebui să scriu pentru a monta cineva niște garduri, că SGU clar are alte viziuni decât oamenii normali și comisia de circulație pare că trăiește doar în birou, apoi se teleportează până acasă la ele.
Cât despre primar, nu cred că va deveni interesantă propunerea pentru că nu se pot face împrumuturi pentru această lucrare, deci nu știu cum să ne ducem copiii corect la școală, fără să le punem viața în pericol zilnic”, a mai scris cititoarea.
Facem apel, pe această cale, pentru ca autoritățile locale să găsească o soluție pentru ca acești copii care învață în zonă, ca și alții care se confruntă cu aceeași situație în alte zone din Ploiești, să se poată deplasa în siguranță pe trotuar.
Altul care vrea stalpisori/bolarzi/garduri/copaci pentru a impiedica parcarea masinilor. Toti se fac ca nu inteleg ca daca iei masinile dintr-o zona si le muti in alta, nu e o solutie. La fel cu avertismentele sau amenzi. La peste 100.000 de masini intr-un oras cu peste 180.000 locuitori, singura solutie este crearea unor parcari pe cartiere. Inscrierea la scoli/ gradinite functioneaza in continuare pe baza de viza flotant, deci masina pentru copil,deci aglomeratie. Transportul in comun care are flota de pe timpul navetei muncitorilor de la 1 Mai, Uzuc,Prola,etc. , in care nu te simti in siguranta, sincronizarea autobuzelor/tramvaielor care lasa de dorit si se plimba cu cate un calator, toate acestea trebuiesc imbunatatite de actuala administratie. Dar asa cum bine s-a punctat in articol, este necesar imprumut bancar pentru ca actuala administratie este incapabila sa acceseze fonduri europene. Dar este capabila sa lupte pt pastrarea locurilor caldute, desi primaria nu mai poate sustine demult cheltuielile cu salariile, nu mai discutam de noi investitii de ex. – parcari.
Excelentă observație! Felicitări! Din păcate l-am votat pe dl Polițeanu,crezând că va găsi soluții pentru orașul nostru distrus .A dublat gigacaloria,care în scurt timp se va dubla iarăși,tramvaiele sunt vai de capul lor,mizeria la fel, piața de la Hale este rușinea țării, construirea unor parcări în fiecare cartier este exclus, etc.etc.Accesarea fondurilor europene=0.Mult mai simplu este să plătească populația!
Cred că Poliția trebuie să-ți facă datoria și să
amendeze pe șoferii care parchează aiurea , chiar
dacă în Ploiești sunt insuficiente locurile de parcare.
Trebuie respectată Legea că numai astfel ne civilizăm .
Se parchează chiar și în Intersecții și Stațiile de autobuz .
Intrudere cred ca esti de pe alta planeta , vino in nord sa vezi sum parcarea din spatele postei este aproape GOALA, in fiecare zi si javrele puturoase parcheaza masinile pe trotuar fix la 20 de metrii de parcare . Sunt solutii ba , doar ca romanii sunt prea fuduli si nesimtiti
Aglomerația in jurul școlilor și grădinițelor este făcută în special de părinții ce își duc copii acolo și care trebuie să parcheze cat mai aproape de poarta unității să nu obosească copilașul…..