- Publicitate -

Grevă în 26 de primării din Prahova. Funcționarii cer majorarea salariilor

Data:

Începând de luni, 18 martie, funcționarii din peste 800 de primării, printre care se numără și 26 din Prahova, vor întrerupe zilnic activitatea timp de două ore. Principala lor revendicare este majorarea salariilor.

- Publicitate -

Sindicatul Naţional al Salariaţilor Comunelor şi Oraşelor din România (SCOR) a anunțat că, începând de luni 18 martie 2024, membrii săi vor fi în grevă de avertisment de două ore și, în rest, în grevă japoneză cu exces de zel.

Potrivit unui comunicat al SCOR, protestul va afecta peste 1200 de comunități locale, iar sâmbătă, 23 martie 2024, Consiliul Director al Sindicatului va stabilit perioada în care se va desfășura greva generală efectivă.

Printre revendicările sindicaliștilor din administrație  se numără majorarea salariilor, adoptarea noii legi a salarizării – revizuirea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare; reintroducerea unor grile de salarizare pentru administrația locală, corespunzătoare funcțiilor publice și funcțiilor contractuale; revizuirea sistemului de acordare a sporurilor și plafonarea sumei sporurilor la 20 % din salariul de bază.

- Publicitate -

Printre cele 813 primării din țară ai căror funcționari sunt membrii Sindicatului SCOR se numără și următoarele din Prahova: Adunați, Bănești, Bărcănești, Berceni, Bertea, Brazi, Bucov, Cărbunești, Cornu, Gorgota, Gura Vitioarei, Izvoarele, Măgurele, Păulești, Predeal Sărari, Provița de Jos, Provița de Sus, Salcia, Starchiojd, Surani, Șotrile, Ștefești, Târgșorul Vechi, Teișani, Tinosu și Vărbilău.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

11 COMENTARII

 1. De ce nu se comasează comunele cu număr mic de locuitori? Mai dispar din primari, viceprimari și consiliile locale? M-am uitat pe nr de locuitori dat de institutul național de statistică. Comuna Salcia are 843 de locuitori iar Bucov peste 10.000. Este echitabil ca cei 2 primari să aibe accelași salariu?
  PREDEAL-SĂRARI 2127
  PROVIȚA DE JOS 2131
  PROVIȚA DE SUS 1719
  De ce nu se comasează cele două Provițe? Pentru că e an electoral. Părerea mea.

  • De mincat toti vor sa manince dar la munca cimpului nu mai merge nimeni . Vot sa fie toti functionari . Statute speciale , salarii speciale , pensii speciale , …..

 2. Vor salarii mari? Din banii cetatenilor? Pe noi care platim ne intraba cineva daca suntem de acord ? Suntem multumiti de raspunsurile date la primarie ? Dar la serviciul cadastru al celor din imagine sunt patru angajati si nu au cu ce masura, nu fac intabulari ba au planuri parcelare fara dimensiuni.

 3. La munca in mediul privat . Acolo se creeaza valoare adaugata . In mediul bugetar doar e tocata . In bugetele publice peste 50-60% e fondul de salarii . In unele unitati ajunge la 80 % . Pentru asta platim cu virf si indesat taxe si impozite ; pentru functionari grasunei nesatui . Care sint multi , scumpi si ineficienti . Si incapabili sa isi cistige piinea in mediul concurential . Lor le intra bani in bugete pentru ca sintem noi obligati sa ne conformam la plata taxelor si impozitelor . Si cind nu le ajung le ,,ajusteaza ,, le ,,indexeaza ”. Oare asa fac si antreprenorii ?! Sau astia se uita lung sa nu piarda clientii si odata cu ei incasarile ?

 4. Eu cred ca ar trebui sa tacă și sa nu mai comenteze funcționarii publicii fie de la oraș sau comuna,nu isi merita salariile si mai ales nu merita ca din taxele mele sa le dau ceva(nici 10bani macar)!Sunt locuri în privat dacă vor mai mulți bani/sporuri

 5. Eu vorbesc doar de ai mei, din Bucov – pai ia sa luati asa un pic satul si comuna asta pe strazi, sa vedeti cum arata, terenuri neingrijite, atat private cat si publice, strazi pline de gropi si altele. La reclamatii raspund cu „pai ce sa le facem dom’ne?” – pai aveti legi, aplicati-le! La mine la servici daca nu iti faci treaba pleci acasa, indiferent de salariu. Nu esti multumit, pleci. Dar, treaba nu facem, dar vrem salarii mai mari, ca doar tot prostii aia platesc. E treaba, nu? Functionarii de la stat sunt SINGURA categorie de angajati care NU dau socoteala angajatorului, adica contribuabilului, e tot o nevesteala si o nepoteala prin toate institutiile. Da, poti face reclamatii, dar tot ei le „analizeaza”, in sensul ca intr-un fel sau altul te trimit sa ti le bagi tu in… ca ei tot ce vrea muschiul lor fac.
  Mergeti domnilor prin Bucov (sat in care, apropo, operatorul de salubritate NU iti ridica toate deseurile, gen cele vegetale, pe care ar trebui sa le mananci, ca de dat foc nu ai voie, conform legii, sau deseurile din constructii) si mergeti si prin comunele alaturate – Blejoi, Paulesti, sa vedeti diferenta. Dar nu e problema, primarul iti blocheaza strada ca are el treaba acolo si te mai si injura daca indraznesti sa zici ceva…

 6. Ce stiu sa faca? stai cate o luna pentru o adeverinta, daca ii vezi cum scriu la un calculator te i-a durerea de cap. Daca il pui ceri o un act solicitat de autoritatile statului conform legilor in vigoare se argumentul este ” nu se poate nu am mai dat asa ceva, e prima data”. Merge si in alte primarii sa vedeti haos au ajuns sa ceara sa vina omul cu coli de acasa.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Cine este candidatul AUR la Primăria Ploiești

După frământări interne puternice, AUR și-a desemnat candidatul la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.

Drumul care trebuia să lege Gara de Vest de Gara de Sud din Ploiești, pe fonduri europene, a rămas pe hârtie

Replica primarului: ”O prostie!” sau ”Proiectele au fost greșite!”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Cine este candidatul AUR la Primăria Ploiești

După frământări interne puternice, AUR și-a desemnat candidatul la...
- Publicitate -