Aleșii județeni au aprobat, cu majoritate de voturi, creșterea cuantumului indemnizațiilor de periculozitate pentru salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Prahova. Sumele aprobate sunt impozabile.
Aleșii județeni au aprobat, luni, structura și cuantumul indemnizațiilor de periculozitate acordate membrilor Serviciului Public Județean Salvamont Prahova, pentru participarea la activități de patrulare și de salvare în munți, începând cu anul 2024.
În timpul ședinței, consilierul județean Mihai Apostolache (Partidul România în Acțiune) a propus un amendament prin care indemnizațiile de periculozitate să fie majorate.
Astfel, potrivit propunerii avansate de consilierul județean Mihai Apostolache, pentru activitatea de patrulare și/ sau serviciu de permanență la bazele salvamont s-a propus ca indemnizația să fie de 100 de lei/8 ore, față de 80 de lei/8 ore cât era prevăzut în proiectul de hotărâre.
Pentru activitatea de salvare desfășurată pe pârtiile de schi/snowboard/sanie amendamentul consilierului Mihai Apostolache a vizat creșterea cuantumului indemnizației de periculozitate de la 50 lei la 60 de lei, iar pentru activitate de salvare desfășurată pe timpul zilei propunerea a vizat creșterea cuantumului indemnizației de periculozitate de la 100 lei la 120 de lei.
Totodată, amendamentul propus a vizat și creșterea cuantumul indemnizației de periculozitate pentru activitate de salvare desfășurată pe timpul nopții de la 150 lei la 160 de lei, iar pentru activitate de salvare aero proiectul de hotărâre a vizat acordarea a 200 lei.
Amendamentul propus de consilierul județean Mihai Apostolache a fost aprobat cu majoritate de voturi, existând totodată promisiunea din partea autorităților județene ca, anul viitor, inclusiv salariile salvatorilor montani să fie majorate.
„Într-adevăr, oamenii de acolo merită mai mult și merită o susținere și mai importantă. De aceea cred că pe lângă creșterea cuantumului indemnizației de periculozitate este necesar să creștem și salariile celor care lucrează în Serviciul Salvamont și am garanția că acest lucru se va întâmpla”, a susținut consilierul județean Mihai Apostolache.
Trebuie precizat că sumele care vizează cuantumul indemnizației de periculozitate sunt impozabile și vor intra în vigoare în 2024.
Foarte bine! Salvatorii montani isi pun viata in pericol sa salveze toti inconstientii care se aventureaza pe munte, indiferent de conditiile meteo si de dificultatea traseelor.