- Publicitate -

Reacțiile ploieștenilor la comparația tristă între stația din Târgoviște și cea din Ploiești: „Să facem schimb de primari. Sau să-l trimitem pe Volosevici la specializare în Târgovişte”

Publicam ieri câteva fotografii cu staţiile noi din Târgovişte. Valul de reacţii ale ploieştenilor ne-a surprins şi pe noi. Concluzia generală și amară a oamenilor (cu câteva excepții) a fost că la noi NU se poate.

- Publicitate -

Vezi AICI: Imaginea zilei: O stație din Târgoviște vs una din Ploiești. Să ne ofticăm sau nu?

Motivele care stau la baza acestei neputințe sunt doar câteva: incompetența administrației locale, lipsa de educație a oamenilor din Ploiești și prezența prea vagă a autorităților locale.

Peste toate se ridică sentimentul de resemnare care se citește „printre rânduri”: „Ce să ne ofticăm. Fiecare cu aleșii lor, noi asta am votat, asta avem. Foarte multă bătaie de joc pentru noi!”

Toți așteptăm viitoarele alegeri ca să „taxăm”. Nu știu dacă suntem conștienți că alegerile vor fi peste un an și jumătate, adică mai avem de trecut o iarnă în condițiile actuale.

- Publicitate -

Pe de altă parte, nici alegerile viitoare nu ne garantează că lucrurile vor sta mai bine, că vom avea „de unde alege”, cum se spune…

Cred că, după ce am trecut prin ce trecem acum, orice primar care va veni și va reuși să pună pe picioare acest „oraș eșuat”, își va câștiga „mandatul pe viață”, indiferent de la ce partid va fi (sau nu va fi de la vreun partid).

Legea este complexă și alambicată pentru a demara, înainte de alegerile programate, procedura pentru un nou primar, așa că mai avem de suportat până în 2024.

- Publicitate -

Între timp, ne uităm la alții, „băgăm la cap” și ne facem o idee despre cum ar dori să fie orașul nostru. Și cine va veni și va face asta, va fi, cu siguranță, „primar pe viață în Ploiești”. Pentru prima dată se va vota omul! Să sperăm…

Câteva din reacțiile ploieștenilor la articolul cu stațiile din Târgoviște:

„Dc sa ne ofticam, noi nu meritam, la noi nu rezista nimic nou si frumos…”

„Nu trebuie sa ne ofticam.. avem cel mai mare avantaj in ploiesti.. indiferent de ce se poate intampla( evolutie tehnologica, razboi, autostrazi,etc), stam linistiti ca suntem cu 50 de ani in urma”

- Publicitate -

„Ce sa ne ofticam. Fiecare cu alesii lor,noi asta am votat,asta avem. Foarte multa bataie de joc pentru noi!”

„Chiar dacă am avea și noi, nu ar rezista mai mult de-o zi,din păcate.”

„La Târgoviște cetățenii au ales gospodarul iar la Ploiesti ,,deștepții ”au ales partidul…”

- Publicitate -

„Ce să ziceți de Târgoviște unde este un oraș foarte frumos fata de Ploiesti ,stațiile de autobuz la Ploiesti lasă de dorit și la brazi sunt stații mai frumoase fata de Ploiesti.”

„La noi si daca se face se distruge… Felicitări celor ce mai misca cate ceva în localitatea ce o reprezintă in calitate de primar. Nu e si cazul Ploieștiului…. ”

Citește și: Articolul „De ce Ploieștiul este un oraș eșuat” aduce în atenție, de la „centrală”, situația orașului. Dar cu ce ne ajută?

„Nu se poate cu actuala administrație și nu s-a putut nici cu cei care au fost în trecut la conducerea Ploieștiului”

- Publicitate -

„Da. Targovistea intrece orice asteptare.”

„In ultimi ani s-au facut multe investii, parcuri, zone pietonale, spatii verzi….din cate stiu acum se construiesc autogari noi, un parc nou mare, nu mai zic de drumuri cat sunt de ok.”

„Bv lor, desi nu au un nr mare de locuitori ca si Ploiestiul sau un parc industrial ca cel de la Aricesti se pare ca se poate- daca se vrea”

„Mutați-va la Târgoviște dacă e mai frumos. Per ansamblu nu e mai frumos. Autobuze care circula foarte ,foarte, foarte rar, nu peste tot unde e necesar. La Tgv ori ai mașină ori plătești taxiul. Sunt puține și acelea. Mall au doar unul, cinema mic…noroc cu gradina zoologică, parcul și Turnul Chindia care mai confera o urmă de atracție. Oamenii sunt mai civilizați și mai decenți, totuși.”

„De ce sa ne mai ofticam.. la câte tampenii au făcut..ăștia actuali…încă ceva …nu mai mira pe nimeni cred”

Citește și: Autogara improvizată din spatele stației Coreco versus Autogara Ploiești Sud: “Este inadmisibil să aștepți mașina în frig și ploaie…”

„La ei primarul are capul pe umeri, la noi nu”

„Târgoviște e peste noi cu 10 clase, începând de la administrație, care se implică, și până la cetățeni care au grijă de investițiile facute”

„De ceva timp se întâmplă lucruri bune la Târgoviște. S-a schimbat în bine fața orașului deoarece sunt oameni care se preocupa de nevoile cetățeanului. Într-un cuvânt: la Târgoviște exista un primar, pe când la noi nu exista așa ceva.”

„Sa ne unim eforturile și sa votam primarul încă o data; poate vom primi apa calda o data pe an, caldura in iarna nu este necesară! Este primarul ideal !”

„Stația din Ploiesti postată de dvs, măcar are acoperiș. Ia faceți un tur și înregistrați stațiile fără nicio dotare, chiar în centrul orașului, că periferiile parcă nici nu sunt ale Primăriei.”

Citește și: Imagini: „Îți e scârbă să stai în stație”. Cum arată una dintre cele mai aglomerate stații TCE din Ploiești: Coreco Sud

„Nu trebuie sa avem oftică pe nimeni, dar trebuie sa cautam mai adinc în bugetul TCE-ului, în bugetul mizeriei de instituție care se numește Politia Locală Ploiești, în care activează o grămadă de lepre și needucați și necalificați. În corpul de control al T. C.E, sunt cam 40 de loaze care nu fac nimic mai mult decit sa consume aer și spatiu în mijloacele de transport și despre cealaltă instituție, nu mai vorbim, sunt plătiți la fel : de POMANĂ! ÎN ATENȚIA D-LUI VOLOSEVICI! (primar)?”

„Sa facem schimb de primari. Sau sa-l trimitem pe Volosevici la specializare in Targoviste”

„Sa se pozeze ciorile si cuiburile lor de pe bdv Independentei. Sigur cei din Târgoviște nu au asa ceva .Sa se amarasca si ei….”

„Nicio administrație,ca a fost de stânga sau de dreapta nu a făcut ceva frumos pentru Ploiesti Cu ghirlandele de sărbătorile de iarna nu se face primăvară Un oraș cenușiu.”

Corina Matei
Corina Mateihttps://www.observatorulph.ro/
Corina Matei lucrează în presă încă din 2001. A trecut prin toate ramurile presei scrise: monitorizare, analiză și consultanță de imagine. Din 2007 și până în 2022 a lucrat la Ziarul Financiar. În februarie 2021 s-a alăturat echipei noastre redacționale, ca autor colaborator, și a pus bazele site-ului vacanta-ta.ro, divizia de vacanță a Grupului Observatorul Prahovean. Din 2022 a renunțat la presa centrală pentru a se dedica în întregime proiectelor dezvoltate în cadrul Observatorului Prahovean.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Roberta Popescu din Ploiești a făcut spectacol la Chefi la cuțite

Roberta Popescu, în vârstă de 10 ani, este elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Ioan Grigorescu din Ploiești și are numeroase premii....

Cablurile din Ploiești au rămas pe stâlpi, chiar dacă Primăria a anunțat îngroparea lor

La Ploiești a fost demarat un proiect mult așteptat: trecerea în subteran a cablurilor care, de zeci de ani, au împânzit orașul. Ordinul de începere...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

S-a trezit și Consiliul Concurenței! Investigație la producătorii și comercianții de ulei, zahăr și produse lactate

Prețurile au crescut în întreaga lume, majorări motivate de crizele succesive din domeniul sanitar, apoi economic, din cauza războiului din Ucraina... Sunt multe motivele...

Nu e păcăleală de 1 aprilie! Se scumpesc: gazele, energia electrică, țigările și creditele

Dacă în cazul viciilor scumpirile ar trebui să fie un motiv să renunțăm la ele, în cazul utilităților sau creditelor în derulare acestea vor...

Din cauza crizei de medici, SJU Ploiești face schimb de pacienți cu SJU Buzău

Situația crizei de personal din cel mai mare spital din Prahova s-a discutat pe larg la ObservatorulPh Live, la începutul acestei săptămâni. Criza de...

Motivul pentru care România pierde 2,1 miliarde de euro din PNRR. ”Am avut creștere economică mai mare decât estimam”

Sunt peste două miliarde de euro de care România nu va mai beneficia. Suma nu este deloc de neglijat, însă motivul invocat de Ministerul...

SC Hale și Piețe se mută în fosta clădire Peco din Ploiești – VIDEO

Fosta clădire Peco din Ploiești a fost achiziționată de SC Hale și Piețe, în 2012, cu 900.000 de euro. La aproape 11 ani după...
Emisiuni
- Publicitate -