- Publicitate -

Salariu minim de bază de 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, la Consiliul Județean Prahova. Salariile de bază vor crește cu 10% – PROIECT

Ultima ședință din acest an de la Consiliul Județean Prahova aduce o veste bună pentru angajații instituției. Salariul minim va crește, de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei. Tot de anul viitor, conform legii, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul care ocupă funcțiile din cadrul familiei ocupaționale “ Administrație ” se va majora cu 10% față de nivelul aprobat pentru luna decembrie 2022.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, ordonanța de urgență privind principalele măsuri fiscal – bugetare din 2023, cu privire la salarizare.

Astfel, de la 1 ianuarie 2023, salariul minim va crește la 3.000 de lei, iar începând cu aceeași dată cuantumul brut al salariilor de bază se majorează cu 10% pentru personalul din fonduri publice.

Citește și: De la 1 ianuarie 2023, salariul minim pe economie crește la 3000 de lei, iar în construcții la 4000 de lei

Un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Prahova, care figurează pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 21 decembrie, prevede stabilirea salariilor de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale „Administrație” utilizate pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova, din instituțiile și serviciile publice din subordinea acestuia și pentru unele categorii de personal ale căror salarii se asigură din bugetul Județului Prahova.

Conform documentației postate pe site-ul Consiliului Județean Prahova, salariul minim propus, conform legii, este de 3.000 de lei, în timp ce, tot de la 1 ianuarie 2023, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul care ocupă funcțiile din cadrul familiei ocupaționale “ Administrație ” se va majora cu 10% față de nivelul aprobat pentru luna decembrie 2022.

Proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Prahova 

Art.1 (1) Începând cu luna ianuarie 2023 se stabilesc salariile de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale “ Administrație ” pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova, precum și pentru unele categorii de personal ale căror salarii se asigură din bugetul Județului Prahova.

(2) Valoarea nominală în lei a salariului de bază brut lunar pentru personalul angajat în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Prahova se stabilește pe fiecare funcție având în vedere ierarhizarea pe categorie, clasa/nivel de studii, grad/treaptă profesională și gradație.

Citește și: Când vor intra banii pe voucherele pentru plata facturilor la energie și cum vor putea fi folosiți

(3) Salariile de bază stabilite conform prevederilor alin.(1)-(2) sunt cuprinse în grilele de salarizare prevăzute în anexele nr. I/a1 și nr.I/a2 și respectiv anexele nr. I/ b1 și nr. I/ b2 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

(4) Salariile de bază prevăzute în anexele nr.I/a2 și nr. I/ b2 pentru funcțiile de execuție sunt stabilite la gradația 0 și pentru aceeași funcție există un singur nivel de salarizare.

(5) Salariile de bază prevăzute în anexele nr.I/a1 și nr. I/ b1 sunt stabilite între limite minime și maxime corespunzător fiecărei funcții de conducere și cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

Citește și: Finanțare europeană pentru sisteme de cogenerare la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

(6) Drepturile salariale lunare ale personalului din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova si pentru alte categorii de personal se stabilesc prin Dispoziție a Președintelui Consiliului Județean Prahova, în baza prevederilor alin.(1)-(5).

Art.2 (1) Începând cu luna ianuarie 2023 se stabilesc salariile de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale “ Administrație ” pentru funcționarii publici și personalul contractual din instituțiile și serviciile publice din subordinea Consiliului Județean Prahova, după cum urmează: aparatul propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, Direcţia Judeţeană de Pază Prahova, Direcția Judeţeană de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene Prahova, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Prahova, Serviciul Public Județean Salvamont Prahova și Clubul Sportiv “Activ Prahova – Ploiești ” .

(2) Valoarea nominală în lei a salariului de bază brut lunar pentru personalul angajat în instituțiile și serviciile publice din subordinea Consiliului Județean Prahova se stabilește pe fiecare funcție având în vedere ierarhizarea pe categorie, clasa/nivel de studii, grad/treaptă profesională și gradație.

Citește și: Consiliul Județean Prahova. 277 milioane de euro – fonduri europene nerambursabile dedicate exclusiv județului Prahova

(3) Salariile de bază stabilite conform prevederilor alin.(1)-(2) sunt cuprinse în grilele de salarizare prevăzute în anexele nr. II/a1 și nr. II /a2 și respectiv anexele nr. II/ b1 și nr. II/ b2 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

(4) Salariile de bază prevăzute în anexele nr.II/a2 și nr. II/ b2 pentru funcțiile de execuție sunt stabilite la gradația 0 și pentru aceeași funcție există un singur nivel de salarizare.

(5) Salariile de bază prevăzute în anexele nr.II/a1 și nr. II/ b1 sunt stabilite între limite minime și maxime corespunzător fiecărei funcții de conducere și cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

Citește și: Imagini spectaculoase la Cota 2000 din Bucegi – FOTO

(6) Drepturile salariale lunare ale conducătorilor serviciilor publice din subordinea Consiliului Județean Prahova se stabilesc prin Dispoziție a Președintelui Consiliului Județean Prahova, în baza prevederilor alin.(1)-(5). (7) Drepturile salariale ale personalului din cadrul instituțiilor și serviciilor publice din subordinea Consiliului Județean Prahova se stabilesc prin Decizie/Dispoziție a conducătorilor acestora, în baza prevederilor alin. (1) – (5).

Art.3 Gestionarea sistemului de salarizare a personalului angajat în aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova, a altor categorii de personal și a personalului angajat în cadrul instituțiilor și serviciilor publice din subordinea acestuia se asigură de fiecare ordonator de credite, în condițiile legii.

Art.4 La data aplicării prezentei, prevederile Hotărârii Consiliului Județean nr.1/27 ianuarie 2021 privind privind stabilirea salariilor de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale “ Administrație ” utilizate pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova, din instituțiile și serviciile publice din subordinea acestuia și pentru unele categorii de personal ale căror salarii se asigură din bugetul Județului Prahova, încetează.

Art.5 Prevederile prezentei hotărâri vor fi aduse la îndeplinire de Serviciul resurse umane şi Direcţia Economică din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova, precum și de : Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, Direcţia Judeţeană de Pază Prahova, Direcția Judeţeană de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene Prahova, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Prahova, Serviciul Public Județean Salvamont Prahova și Clubul Sportiv “Activ Prahova – Ploiești „.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Mai noi ori mai vechi? [VIDEO]

Bună ziua! Astăzi voi parcurge rubrica ceva mai frugal, pentru că pur și simplu așa am simțit că ar trebuie să fac de data...

Virozele din ultima vreme sunt puse de către unii pe seama vaccinului anti-COVID. În acest timp, mișcarea „sângelui pur” adună tot mai mulți adepți

După ce pandemia de COVID-19 a trecut, au rămas adepții teoriilor conspirației care sunt nedumeriți că nu mor vaccinații pe capete. Dacă la început dădeau...

Un elev al Școlii de Subofițeri din Boldești este multiplu campion național la Powerlifting

Printre elevii de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu’’ Boldești se numără și Moise Gheorghe. Tânărul, în vârstă de...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -