- Publicitate -

Ploieștiul a ajuns în finala pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2024. Implică-te și tu!

Municipiul Ploiești este finalist în competiția pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2024. Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro pentru dezvoltarea urbană.

Programul „Capitala Tineretului din România” urmărește crearea unor zone urbane ale României care oferă oportunități adaptate dinamic la nevoile unei stări de bine generalizate și satisfacții de viață crescute, perspectivele de viitor și implicarea activă a tinerilor în comunitate în contextul secolului XXI.

Programul urmărește atingerea acestei viziuni punând accent pe următoarele:

  • Starea de bine a tinerilor din punct de vedere fizic și mintal într-un spațiu urban potrivit, în context individual, micro-comunitar și colectiv;
  • Perspectivele de viitor ale tinerilor și ale succesului lor în viață cu focus special pe cunoștințe, competențe și aptitudini, viitorul muncii și antreprenoriat;
  • Acțiunea tinerilor prin implicare civică, participarea la luarea deciziilor și asumarea unui rol de leadership în societate;
  • Consolidarea ecosistemelor de tineret locale prin care actorii acestora servesc starea de bine, perspectivele de viitor și acțiunea tinerilor prin colaborare extinsă și co-management a unor procese.

Principalul instrument al programului este titlul „Capitala Tineretului din România”, oferit anual unui oraș pe baza unei competiții de concepte ce prezintă un program integrat de tineret care servește viziunea și punctele de reper cheie ale programului.

În aventura care înseamnă pregătirea candidaturii Ploieștiului pentru obținerea titlului de Capitala Tineretului din România în 2024, avem nevoie de TINEri!

Echipa Ploiești Capitala Tineretului din România 2024-oraș finalist, invită tinerii ploieșteni să participe la consultările care vor avea loc pe parcursul zilei de 22 august 2022, începând cu ora 09:00 la Centrul pentru Tineret din subordinea Casei de Cultură „Ion luca Caragiale” a Municipiului Ploiești din str. Emil Zola, nr.8, Halele Centrale, etaj1.

Sunt așteptați toți tinerii dornici să afle mai multe detalii despre candidatura Municipiului Ploiești pentru obținerea titlului de Capitala Tineretului din România pentru anul 2024, dar și cei care vor să se alăture echipei Ploiești Capitala Tineretului din România 2024 – oraș finalist.

Tinerii interesați trebuie să completeze până pe 19 august următorul formular: https://forms.gle/hPoB4yp7VMWmRnBy8

„Ploiești- Capitala Tineretului din România 2024 este despre tineri, despre câte proiecte putem realiza pentru comunitate dacă ascultăm nevoile tinerilor și despre a construi împreună pentru generațiile viitoare!

Ne propunem să conectăm tineri cu idei cu oameni cu proiecte, oameni cu voință și putere decizională cu tineri care vor să construiască o comunitate altfel. Noi, membrii echipei, alături de cei care ne susțin (reprezentanții Primăriei Municipiului Ploiești, organizații nonguvernamentale, instituții publice și private) AVEM un scop comun: ne dorim să facem orașul să funcționeze mai bine, ÎMPREUNĂ, cu și pentru TINERI!” – Echipa Ploiești Capitala Tineretului din România 2024-oraș finalist.

„𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞ș𝐭𝐢 – 𝐋𝐞𝐭`𝐬 𝐏𝐋𝐀𝐘!”  – 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐧𝐞𝐫𝐬𝐡𝐢𝐩. 𝐋𝐢𝐟𝐞𝐥𝐨𝐧𝐠-𝐋𝐞𝐚𝐫𝐧𝐢𝐧𝐠.𝐀𝐝𝐯𝐨𝐜𝐚𝐜𝐲. 𝐘𝐎𝐔𝐭𝐡. Prin acest concept dorim să avem o abordare complexă, dar adaptată și atrăgătoare pentru tineri, asupra noțiunilor care au dat naștere acronimului PLAY.

Apelul complet pentru Runda II, finală a competiției. Acesta a fost publicat și pe site-ul www.capitalatineretului.ro și termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru Runda II, finală, este 31 august 2022.

Jurizarea candidaturilor se va face în funcție de o serie de criterii, printre care motivația care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerența viziunii, a misiunii și a obiectivelor și corelarea proiectelor propuse cu strategii și documente de politici publice de tineret.

Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR) și va deține titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024.

Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la co-crearea și dezvoltarea orașului.

Încercând să stabilească noi modele, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar promovând în același timp toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară.

Programul „Capitala Tineretului din România” funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului – titlu deţinut de Cluj-Napoca în 2015 – şi a fost iniţiat de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi Banca Comercială Română (BCR). Prima ediţie a avut loc în anul 2016, iar primul oraş din România care a purtat acest titlu a fost Timişoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iaşi, iar în prezent, Constanţa poartă acest titlu.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre creșterea salariului minim pe economie: „Se impune în contextul actual economic și social”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a recunoscut, într-un interviu la Digi 24, că se impune majorarea salariului minim „în contextul actual economic și social”. Primele...

Un șofer implicat într-un accident în Ploiești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan

Accidentul rutier, soldat cu pagube materiale, s-a produs pe strada Democrației din Ploiești. Conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier s-a ales cu dosar penal...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre creșterea salariului minim pe economie: „Se impune în contextul actual economic și social”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a recunoscut, într-un interviu la Digi 24, că se impune majorarea salariului minim „în contextul actual economic și social”. Primele...

Un șofer implicat într-un accident în Ploiești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan

Accidentul rutier, soldat cu pagube materiale, s-a produs pe strada Democrației din Ploiești. Conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier s-a ales cu dosar penal...

Performanță la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Ștefan Cătălin Savu și Alexandru Dumitru, ambii de la Colegiul Național IL Caragiale Ploiești, medalie de...

Elevii români au reușit o nouă performanță la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Doi dintre ei, Ștefan Cătălin Savu și Alexandru Dumitru, au...

Acțiune de tip BLITZ pe DN1, în zona Movila Vulpii

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a anunțat, duminică, o nouă acțiune de tip BLITZ, de data aceasta pe DN1, în zona Movila Vulpii. Acțiunea este...

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -