- Publicitate -

Restricții de apă potabilă în Prahova din cauza secetei și consumului mare de apă. Lista localităților vizate

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunțat un nou program de distribuție a apei pentru mai multe localități din aria de operare, valabil până pe 31 iulie 2022. Pe listă figurează orașele Mizil și Urlați, dar și alte nouă comune prahovene.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunțat un nou program de distribuție a apei potabile, precizând că oprirea apei are loc, în special pe timpul nopții, ca urmare a secetei și a consumului mare de apă.

Pe timpul zilei, apa va fi oprită numai în acele comune unde o astfel de decizie este strict necesară pentru refacerea stocurilor de apă”, a precizat Hidro Prahova.

Lista localităților din Prahova unde vor fi restricții de apă pe timpul nopții

  • În orașul Mizil, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire pentru refacerea resurselor fiind cuprins între orele 23.00 – 5.00.
  • În orașul Urlați și în comuna Gornet Cricov, apa va fi furnizată în regim normal ziua, intervalul de oprire, pe timpul nopții, fiind cuprins între orele 0.00 – 5.30.

Citește și: Prahova va intra, miercuri, sub cod portocaliu de caniculă. ANM a anunțat temperaturi de 40 de grade Celsius

  • În comuna Ciorani, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, programul de oprire fiind cuprins între orele 23.00 – 4.30.
  • În comuna Baba Ana (satele Conduratu, Cireșanu și Satu Nou), intervalul de oprire va fi cuprins între orele 23.00 – 5.00, pe timpul zilei apa fiind furnizată în regim normal.

Lista localităților unde vor fi restricții inclusiv pe timpul zilei

Pentru șase localități din Prahova vor fi aplicate restricții în furnizarea apei, atât pe parcursul zilei, cât și noaptea.

  • În comuna Scorțeni (satele Mislea, Scorțeni, Bordenii Mari și Bordenii Mici), apa va fi oprită în principal pe timpul nopții, în intervalul 23.00-5.30 și, în situații de urgență, pe parcursul zilei, între orele 13.00 – 16.30 .
  • În comunele Fântânele, Vadu Săpat și Jugureni, apa va fi oprită în intervalele 8.00-18.00 și 21.00-6.00.
  • În comuna Gura Vadului (satele Gura Vadului și Tohani), apa va fi oprită, pentru refacerea stocurilor, în următoarele intervale: 10.00-17.00 și 22.00 – 6.00.
  • În comuna Iordăcheanu (satele Mocești, Iordăcheanu, Plavia, Valea Cucului și Straoști), vor fi vizați de aplicarea unui program de distribuție a apei numai abonații care locuiesc în zonele înalte, în condițiile în care abonații de la șes vor avea apă în regim normal de presiune și debit. Pentru zonele înalte ale localității, apa va fi furnizată între orele 7.00-11.00 și 20.00-23.00.

Citește și: Avertizare INFOTRAFIC din cauza caniculei. În Prahova este cod galben de căldură și disconfort termic

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații din localitățile unde au fost introduse aceste restricții că programele anunțate vor fi suspendate atunci când sursele de apă subterane sau de suprafață vor asigura debitele necesare pentru nevoile populației. Primăriile localităților afectate au fost informate cu privire la necesitatea introducerii acestor restricții, implicit cu privire la faptul că programele de furnizare a apei potabile reprezintă, în acest context, singura soluție tehnică pentru refacerea resurselor de apă în sistemele de alimentare”, a anunțat Hidro Prahova, care a lansat un nou apel către populație.

„Societatea HIDRO PRAHOVA SA reia apelul către toți abonații să folosească apa numai în scop menajer și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării deficiențelor în procesul de distribuție”, susține Hidro Prahova.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Ce măsuri ar trebui luate împotriva urșilor care ajung în localități?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Foraje de apă de mare adâncime în zona Urlați – Mizil. Hidro Prahova ar putea renunța la restricții

Hidro Prahova anunță că printr-o investiție a Consiliului Județean Prahova locuitorii din zona Urlați - Mizil vor scăpa de restricțiile la consumul de apă...

Bărbat în vârstă de 27 de ani, din Mizil, dat dispărut de mama lui. L-ați văzut?

În cursul zilei de marți, în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Mizil au fost sesizați de către o femeie, cu privire...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Aeroportul Băneasa se redeschide pentru cursele de linie

Aeroportul Aurel Vlaicu - Băneasa va fi redeschis cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, la aproape un an după finalizarea lucrărilor...

Descinderi la domiciliul unor traficanți de substanțe interzise. Persoanele suspectate au fost reținute

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat, pe 27 iulie, 12...

50 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii prahoveni într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au acționat, pe 26 iulie, pe Drumurile Naționale din județ pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de...

Șoferii de TIR care parchează la intrare în Ploiești, în zona Podul Înalt, amendați de Poliție

Zeci de ploieșteni ne-au semnalat, în ultima perioadă, că nu au vizibilitate pentru a întoarce către oraș din zona Selgros din cauza TIR-urilor parcate...

Tobogane mânjite cu fecale, într-un parc de joacă din Ploiești

Tobogane dintr-un parc de joacă al Ploieștiului, mânjite cu fecale. O întâmplare petrecută astăzi și care a oripilat opinia publică. Imaginile dezgustătoare au fost...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -