- Publicitate -

Ce spun consilierii locali despre datele expirate din PUG-ul Ploieștiului: ”Ar putea să fie o frână în dezvoltarea orașului”

Data:

Noul Plan Urbanistic General (PUG) al Ploieștiului, ajuns de abia la etapa a III-a, a fost lansat în dezbatere publică și a generat deja polemici având în vedere că raportarea se realizează la documente și date statistice din anii 2010 – 2013. Consilierii locali consideră că este necesară o actualizare cât mai rapidă a documentațiilor care au stat la baza elaborării PUG-ului, dar și includerea unui plan de dezvoltare al orașului.

- Publicitate -

Observatorulph.ro a prezentat, marți, câteva dintre datele expirate care au stat la baza elaborării Planului Urbanistic General.

Observatorulph.ro a solicitat public Primăriei Ploiești să dispună actualizarea memoriului astfel încât viitorul PUG al Ploieștiului să reflecte situația actuală.

Citește și: Bătaie de joc pe bani publici. Memoriul pentru noul PUG al Ploieștiului nu a fost modificat deși conține informații expirate, culese din perioada 2010-2013

Totodată, Observatorulph.ro a solicitat și un punct de vedere pe tema PUG-ului aflat în dezbatere din partea aleșilor locali, având în vedere datele din 2010 – 2013 la care s-a realizat raportarea din memoriu.

- Publicitate -

Consilierul local George Botez (PSD), președintele Comisiei juridice, ordine publică, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, petiții și reclamații din cadrul Consiliului Local Ploiești: „Raportările s-au făcut pe baza documentelor date de Primărie anterior licitației. În cadrul primei etape era necesar ca cel care întocmește PUG-ul să realizeze reactualizarea datelor. Propunerile ar trebui făcute de specialiști care trebuie să aibă în vedere un plan de dezvoltare al Ploieștiului. Acest PUG este o radiografie a Ploieștiului din 2010 și nu are în vedere un plan de dezvoltare pentru următorii 25 – 30 de ani. Consecințele pot fi dramatice pentru Ploiești deoarece, dacă va fi adoptat în forma „simplificată”, PUG-ul va crea restricții care s-ar putea să fie inoportune pentru dezvoltarea Ploieștiului. Mai pe românește, ar putea să fie o frână în dezvoltarea Ploieștiului pentru că nu are și viziunea de dezvoltare inclusă”, a susținut av. George Botez, consilier local (PSD).

Consilierul local Iulian Bolocan (PNL), președinte al Comisiei pentru organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, circulaţie rutieră, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură: „Suntem în etapa a III-a care este în studiu, aceasta fiind publicată pe Transparență Decizională, etapă în care se pot face multe modificări. Este o etapă foarte laborioasă… Urmează să facem modificări, dar important este că nu vor mai exista atâtea PUZ-uri (n.r. Planuri Urbanistice Zonale). Nu este nicio problemă de a modifica. Cei interesați pot propune modificări. Va exista și o dezbatere pe tema PUG-ului, iar în această etapă pot fi propuse modificări”.

Consilierul local Ștefan Alexandru (Partidul Prahova în Acțiune), membru Comisia pentru organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, circulaţie rutieră, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură: „Memoriul actual, pus în dezbatere publică, conține date care nu mai sunt de actualitate. De exemplu, se specifică despre un viitor spital de pediatrie în zona centrală unde în prezent este sediul Primăriei Ploiești sau, un alt exemplu, nu se specifică existența Parcului Municipal Vest… În acest context, consider că trebuie verificat de către personalul de specialitate dacă PUG-ul propus integrează toate PUZ-urile făcute după 2014, pentru că dacă nu integrează este o problemă. Mai mult decât atât, trebuie verificate spațiile verzi dacă reflectă realitatea de pe teren. Ca membru al Comisiei pentru organizarea și dezvoltarea urbanistică mi s-au pus la dispoziție doar documentele aflate în dezbatere”.

- Publicitate -

Consilier Local Bogdan Lupu (Pro România), membru Comisia pentru organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, circulaţie rutieră, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură: „Din punctul meu de vedere toți ploieștenii trebuie încurajați să-și exprime părerea cu privire la noul PUG pentru a exista o corelare foarte bună cu nevoile ploieștenilor și, evident, o transparență foarte mare. Planul Urbanistic General este deosebit de important pentru o dezvoltare urbanistică a unui oraș precum Ploieștiul, ținând cont că el stabilește regulamentul de construire și delimitează tot ce înseamnă zone rezidențiale de zone industriale. De asemenea, el stabilește lucruri importante precum traseele coridoarelor de circulație din oraș unde se preconizează că va avea loc regenerarea urbană și trasarea liniilor de dezvoltare. El trebuie elaborat de o echipă de specialiști, respectiv de arhitecți, care să aibă o viziune pe termen scurt, mediu și lung, adică o imagine peste 10 – 15 ani, ținând cont și de cum se mișcă lucrurile la acest capitol. Avem un PUG care are o vârstă considerabilă. Am văzut că în forma actuală propusă, PUG-ul conține numeroase documente și informații de acum mai bine de 10 ani. Este păcat ca un lucru atât de important pentru Ploiești să se facă pe genunchi”.

Citește și: Memoriul noului ”Plan Urbanistic General” al Ploieștiului: date expirate și copy/paste [VIDEO]

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

De ce rețeaua de gaze introdusă pe Valea Slănicului nu este racordată încă la sistemul național

În luna martie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova...

Două trenuri anulate de CFR în Prahova. Decizia afectează numeroși navetiști

Începând cu data de 1 mai, CFR Călători anulează...

Vicecampionii lumii, RO2D2, s-au întors acasă! – VIDEO

Membrii echipei de robotică a Colegiului Național Mihai Viteazul...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Candidat surpriză la Primăria Ploiești [SURSE]

Ionuț Urzeală ar putea candida la Primăria Ploiești la...

Târg de Florii pentru copii la Gura Vadului. Evenimentul este unul caritabil

Copii de grădiniță, dar și de școală gimnazială din...

Accident rutier în Florești. Trei persoane rănite [FOTO]

Un accident rutier în care au fost implicate două...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică în mai multe localități

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică pentru perioada 29.04.2024 –03.05.2024.

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

În mandatul lui Volosevici, Ploieștiul a devenit cunoscut drept orașul celei mai mari șaorme

Invitat în emisiunea Observatorul Prahovean LIVE, candidatul PNL la...

Povestea succesului din SUA a echipei de robotică RO2D2 din Ploiești [VIDEO]

Căpitanul și PR-ul echipei de robotică RO2D2, formată din...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Candidat surpriză la Primăria Ploiești [SURSE]

Ionuț Urzeală ar putea candida la Primăria Ploiești la...

Târg de Florii pentru copii la Gura Vadului. Evenimentul este unul caritabil

Copii de grădiniță, dar și de școală gimnazială din...
- Publicitate -