- Publicitate -

De ce nu te poți vaccina anti-covid cu doza a patra în Prahova, deși campania a început acum o săptămână

Oficial, începând cu 16 mai 2022, în Prahova a început campania de vaccinare cu doza a IV-a de vaccin Pfizer BioNTech în cabinetele medicilor de familie. Pe teren lucrurile stau cu totul diferit. Cei care au încercat să se vaccineze susțin că nu au reușit. Observatorul Prahovean a contactat mai mulți medici de familie din lista DSP Prahova, implicați în procesul de vaccinare și niciunul nu a putut face măcar o programare.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova au anunțat că, „începând din 16 mai 2022, în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech”.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a publicat pe site, de altfel, lista cabinetelor medicale de familie implicate în procesul de vaccinare împotriva Covid-19, numai că mai multe persoane susțin că au încercat să se vaccineze și, momentan, nu au reușit acest lucru.

Detalii aici: Unde se face doza 4 de vaccin anti-covid în Prahova

Listă de așteptare pentru vaccinare sau ”momentan nu se poate”

Vaccinarea cu doza a IV-a pare a fi o misiune aproape imposibilă în Prahova. Cel puțin așa susțin cei care au încercat să facă acest lucru. În lipsa centrelor de vaccinare, cei care au dorit să se vaccineze s-au adresat medicilor de familie.

„Este o bătaie de joc, la Prahova nu răspunde nimeni la DSP, iar pe site apare o listă neactualizată, iar medicii de familie nici atât nu fac. De o săptămână încerc să obțin informații privind centrele de vaccinare și nu am reușit. Trebuie să ne deplasăm din Prahova în București la Floreasca”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro.

„Am încercat la medicul de familie, dar mi s-a spus că se va da comandă de vaccin dacă sunt cel puțin alte cinci persoane interesate să se vaccineze”, ne-a transmis un alt  cititor al Observatorulph.ro.

Reporterii Observatorulph.ro au încercat să afle cum stau lucrurile inclusiv la mai multe cabinete ale medicilor de familie din Prahova. Surprinzător, acolo unde nu a intrat tonul de fax sau nu a răspuns nimeni, la mai multe cabinete ale medicilor de familie se așteptau detalii cu privire la demararea campaniei de vaccinare.

„Momentan nu a început vaccinarea. O să aflăm detalii în perioada 3-5 iunie. Din ce am aflat nu se face momentan nicăieri în Prahova”, am aflat de la unul dintre cabinetele menționate pe lista publicată pe site-ul DSP Prahova.

„Momentan nu se poate face vaccinarea. Un flacon conține șase doze, iar comanda se realizează în momentul în care este întrunit numărul de persoane”, a fost răspunsul primit de la un alt cabinet, de unde ni s-a sugerat să revenim cu un telefon la finele săptămânii.

Listă de așteptare era și la un alt cabinet din Ploiești, unde personalul medical ne-a precizat că de abia după data de miercuri, 25 mai, ar putea exista detalii cu privire la vaccinare.

Comunicatul Ministerului Sănătății

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Restaurante și feluri de mâncare în Bruges

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene, cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges? În Bruges o masă la...

David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri liber în cadrul Campionatului European de Înot de la Roma

În această seară, înotătorul român, David Popovici, s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Înot de la...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Restaurante și feluri de mâncare în Bruges

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene, cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges? În Bruges o masă la...

David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri liber în cadrul Campionatului European de Înot de la Roma

În această seară, înotătorul român, David Popovici, s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Înot de la...

Ce supercaruri mai aduc românii în țară? Primul exemplar McLaren 765 LT a trecut pe la RAR Grivița

Sunt doar 765 în toată lumea și reprezintă un model aniversar, serie limitată, al brandului exclusivist McLaren. Poate atinge 100 de km la oră...

E vineri, 12 august. Tot dușuri reci, la Ploiești. Deja ne-am obișnuit cu situația?

Nu e zi în care să nu mă gândesc la faptul că Ploieștiul a rămas fără apă caldă. Ar fi putut fi o farsă...

Scandal în Câmpina. Șofer beat, reclamat la poliție chiar de soția sa

Joi seară, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -