Lucrări cu repetiție la Ploiești. Primăria a scos din nou la licitație contractul pentru consolidarea versantului de pe Andrei Mureșanu

0

Problema legată de consolidarea versantului de pe Andrei Mureșanu are deja o istorie în spate. În mandatul trecut, prin 2018, Primăria Ploiești a început executarea lucrărilor, însă, un an mai târziu locatarii din zonă au solicitat rezilierea contractului pe motiv că șantierul a fost abandonat. Mai nou, Primăria Ploiești a scos din nou la licitație contractul de execuție lucrări pentru consolidarea versantului în dreptul blocurilor R1 și R2.

Unii ar putea spune că locatarii celor două blocuri au avut ghinion. De fapt, spun oamenii care locuiesc în zonă, ar fi vorba despre neseriozitate și de nerespectarea termenelor de execuție a lucrărilor.

Lucrările în zonă pentru consolidarea versantului pe strada Andrei Mureșanu au fost sistate în 2019, iar pentru a doua oară municipalitatea ploieșteană a fost nevoită, în acest an, să scoată la licitație contractul de execuție lucrări pentru restul de executat, inclusiv pentru proiectare.

Anunțul privind achiziția directă a fost postat pe site-ul Primăriei Ploiești, cu mențiunea că valoarea investiției este estimată la 224.715,10 lei, fără TVA, din care 199.715,10 lei fără TVA reprezintă execuție lucrări, iar 25.000 de lei fără TVA vor fi servicii de proiectare și asistență tehnică. Sursa de finanțare va fi bugetul local al municipalității.

Totodată, conform anunțului, termenul de prestare a serviciilor și de execuție a lucrărilor a fost stabilit de 75 de zile, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 noiembrie 2021, ora 13.00.

Primele probleme au apărut în 2018, când locatarii au reclamat inclusiv faptul că pentru lucrarea de consolidare au fost tăiați mai mulți pomi.

Citește și: Ploiești, oraș ”european”. Cum își bate joc primăria de locatarii unor blocuri. Lucrarea trebuia terminată acum o lună. VIDEO

Un an mai târziu, în 2019, locatarii blocurilor R1 și R2 de pe strada Andrei Mureșanu au strâns semnături și au solicitat rezilierea contractului pe motiv că din cauza lucrărilor nefinalizate nu au acces în zona blocurilor, iar autospeciale pompierilor și ambulanțelor nu pot interveni.

Citește și: Cerere fără precedent. Locatarii din două blocuri din Ploiești solicită rezilierea contractului pentru consolidarea versantului de pe strada Andrei Mureșanu

foto cu caracter ilustrativ

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău