Andrei Volosevici despre rezilierea contractului de furnizare a căldurii și apei calde în Ploiești. Municipiul nu va rămâne fără căldură și apă caldă în sezonul 2021-2022-VIDEO

0

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a dat asigurări miercuri, că municipiul nu va rămâne fără căldură și apă caldă în sezonul rece 2021-2022.

Anunțul a fost făcut în contextul în care Veolia Energie Prahova a comunicat rezilierea contractului de furnizare de apă caldă și căldură începând cu data de 31 martie 2022.

Citește și: Veolia anunță rezilierea contractului de furnizare a căldurii și apei calde cu Primăria Ploiești

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a susținut că situația este una destul de dificilă în contextul creșterii accelerate a preturilor la gaz, dar a dat asigurări că în sezonul rece 2021-2022 nu vor exista probleme în alimentarea cu energie termică și căldură a populației, așa cum se întâmplă deja în alte orașe din țară.

Volosevici a precizat că, dincolo de datoriile mai vechi ale municipalității către operatorul de termie, cifrate la aproximativ 20 de milioane de lei, una dintre probleme o reprezintă achiziția de gaz, reamintind faptul că în acest moment, pe de altă parte, se impune urgentarea deciziilor legate de o viitoare licitație organizata de ADI Termie Prahova, unde lider al asociației este Consiliul Județean Prahova.

Totodată primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a dat asigurări că în acest sezon rece ploieștenii nu vor plăti un preț mai mare la agentul termic, menținându-se prețul local de referință de 222,49 lei/Gcal și amintind că pentru persoanele cu o situație financiară deosebită se vor acorda ajutoare de încălzire.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău