Cod portocaliu și galben de ploi torențiale în Prahova. Atenționare ANM

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, 20 iulie, atenționări de cod portocaliu și galben pentru ploi torențiale și vijelii, avertizări valabile și în Prahova. În vigoare este și o avertizare de inundații. Două viituri puternice s-au produs, marți dimineață, la Bușteni și la Sinaia, unde mai multe case au fost inundate, iar DN1 a fost blocat de aluviuni.

ANM a emis, marți, două atenționări de cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică accentuată.

COD GALBEN: Atenționarea este valabilă în intervalul 20 iulie, ora 10.00 – 21 iulie, ora 03.00 și vizează și Prahova.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, a precizat ANM.

Citește și:  Imagini cu viitura produsă la Sinaia de pârâul Izvorul Dorului. Un autoturism a fost luat de ape, mai multe case sunt afectate

În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

COD PORTOCALIU: Potrivit ANM, în intervalul 20 iulie, ora 10.00 – 21 iulie, ora 03.00 instabilitate atmosferică accentuată și se vor înregistra ploi abundente, inclusiv în zona de munte din Prahova.

Citește și: Rupere de nori la Bușteni. Trafic blocat pe DN1 din cauza unei viituri puternice – VIDEO, FOTO

„În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Informare meteo: ANM a emis și o informare meteo de instabilitate atmosferică, avertizare valabilă în perioada 21 iulie, ora 03.00 – 21 iulie, ora 22.00

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină”, a precizat ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău