Se scumpesc apa și canalizarea la Ploiești – proiect – foto-document

0

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local prevede creșterea tarifului la apă și la canalizare în Ploiești. Propunerea vizează ajutarea tarifelor conform formulei de calcul din contractul cu operatorul de apă. Prețul propus la apă este de 3,11 lei/mc, fără TVA.

Proiectul de hotărâre, aflat în dezbatere publică, prevede majorarea tarifelor la apă de  la 2,91 lei/mc la 3,11 lei/mc, fără TVA, iar la canalizare creșterea este de la 1,26 lei/mc la 1,38 lei/mc, fără TVA.

Influența ar urma să se regăsească prin creșterea de tarif propus pentru fondul de lucrări, de la 0,56 lei la 0,61 lei pentru apă și de la 0,25 lei la 0,28 lei pentru canalizare.

„Calculele prezentate au avut la bază realizările pe 12 luni înainte de data de 01.09.1999 și 12 luni înaintea ajustării (apă cumpărată, energie electrică, ape preluate la canalizare, volume de apă vândute), iar indicii de inflație și cursurile valutare au fost preluate din buletinele statistice”, se precizează în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

Dacă proiectul va fi aprobat, noile tarife ar urma să intre în vigoare începând din luna iunie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău