Rugăminte adresată domnului primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici: ”Solicitați-le celor de la SGU să facă niște jucării mai mari pentru băieții din imagine, pentru că acestea le-au rămas mici”

2

Nu am vrea să considere nimeni ceea ce urmează ca fiind instigare la trafic de influență, ci doar o biată rugăminte, pentru că știm că nici pe primarul Ploieștiului nu-l lasă inima să vadă niște copilași chinuindu-se, așa cum nici pe noi nu prea ne lasă. A venit momentul să ne unim în cuget și simțiri pentru o cauză nobilă.

Am primit această fotografie de la o mămică din Ploiești, care se întreba dacă mai avem Poliție Locală și cu ce se ocupă, cităm: ”Păcat de locurile de joacă amenajate cu doar câteva zile în urmă, de care copilașii noștri nu se vor bucura mult timp. Trebuie să le ceri voie acestor indivizi să poți să-ți dai copilul în leagăne. Părculețul de pe Strada Trotușului plin de ”copilași” de 17, 18, 19 anișori. Pază, nu, amenzi, nu…”

Pe fond, mămica are dreptate, că doar și domnia sa are un copilaș, unul mic și drăguț, care tânjește să se joace în astfel de locuri. Pe de altă parte, dacă privim cu atenție imaginea, nu putem să facem abstracție de faptul că și cei care se tolănesc acolo au fost cândva copii, că și ei tânjesc să retrăiască acele clipe fericite ale copilăriei. Se spune că putem fi fericiți doar dacă în adâncul sufletului nostru rămânem copii, acel soi de inocență care te poate detașa de duritatea vieții de român matur și greu încercat. La școală nu prea mai ajung, la muncă e greu și sunt bani puțini… unde să se ducă și ei, dacă nu în parc?

Cum am putea să ne gândim că un polițist local ar trece prin parc și ar strica un astfel de moment de nostalgie? Și ce să spunem, dacă sunăm la P.L.?… ”Bună ziua! Copilul meu vrea să se joace în parculeț, însă nu poate din cauza unor talani… tolăniți în comedii?” Cum să facem așa ceva, că doar suntem oameni civilizați și toleranți? Am putea eventual să sunăm la Poliția Locală și să îi rugăm să le mai ducă niște pungi cu semințe, ca parcă nu sunt destule coji, iar băieții au potențial.

Măcar avem o consolare. Leagănele, balansoarele și alte elemente de mobilier urban din parcurile destinate copiilor se dovedesc destul de rezistente, dacă pot susține superbele exemplare din imagine.

Pe cale de consecință, din rațiuni pur umanitare, îl rugăm pe domnul primar Volosevici să nu îi certe iar pe cei de la Poliția Locală, așa cum a făcut-o zilele trecute, considerând că nu și-au făcut treaba în scandalul gunoiului din oraș. Poate și ei au rămas copii într-un colț al sufletului. Cel mai bine pentru toată lumea ar fi ca Andrei Volosevici să le solicite celor de la SGU Ploiești să facă rost de niște jucării mai mari, pentru că astea le-au rămas mici unora dintre noi.

Post scriptum: Colegii de redacție tocmai au publicat un articol, legat de o altă supărare a primarului Andrei Volosevici, care a aflat cu surprindere că unul din zece polițiști locali de la Ordine Publică din Ploiești ar avea scutire medicală pentru orele de noapte. Primarul a făcut plângere. Citiți detaliile AICI, dar să știți că nu are legătură cu ceea ce am scris mai sus, întrucât fotografia a fost făcută pe timp de zi, când ceilalți 9 din 10 par scutiți de orice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

2 COMENTARII

  1. Ca sa nu mai vorbim de cursurile de „educatie sexuala” de care au parte copii nostri prin parcurile Ploiestiului. Si daca le atragem atentia …. Unde sunt patrulele politiei locale ? Pentru ce platim din taxele si impozitele noastre aceasta institutie ?

  2. Lasa ca am sunat eu la 112 odata, tocmai pentru acest fel de „activitati”. A venit o masina de Politie, indivizii plecasera deja (dupa ce am asteptat vreun sfert de ora doar-doar apare vreo patrula de politie locala) si era sa imi iau tot eu amenda, pentru apel fals la 112… Incredere si … cum mai era?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău