Finanțarea de la Banca Mondială pentru Centrul de Radioterapie de la Ploiești riscă să fie retrasă. Primarul Andrei Volosevici: „În mod sigur buncărul se va termina!” – VIDEO

1

Aparatura pentru Centrul de Radioterapie ar fi trebuit să fie asigurată de Ministerul Sănătății, cu finanțare de la Banca Mondială. Administrația ploieșteană se pare că ar fi avut obligația să finalizeze construcția clădirii până la 31 martie, motiv pentru care au apărut primele afirmații cu privire la o posibilă pierdere a finanțării de la Banca Mondială pentru achiziționarea aparaturii. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a dat asigurări că Laboratorul de Radioterapie cu energii înalte va fi realizat. Clădirea ar urma să fie finalizată de CNI, iar aparatura va fi asigurată de Ministerul Sănătății.

În luna aprilie 2020, Observatorulph.ro a atras atenția cu privire la blocajele apărute cu privire la construirea centrului de radioterapie cu energii înalte.

Citește și: Proiectul laboratorului de radioterapie cu energii înalte de la Ploiești s-a blocat din nou

Centrul de radioterapie cu energii înalte ar fi trebuit să fie construit de câțiva ani. Totul a fost însă amânat, ba pentru că nu existau fonduri, ba că alte lucrări erau mai importante, iar din 2016 timpul s-a scurs strict pe proceduri, avize și tot felul de acte birocratice. De abia în 2020 au început lucrările la Centrul de radioterapie.

Realizarea clădirii intra în responsabilitatea autorității locale, urmând ca aparatura să fie asigurată de Ministerul Sănătății cu fonduri de la Banca Mondială.

Laboratorul a fost prevăzut să fie realizat la Spitalul Municipal din Ploiești, singura unitatea medicală care are o secție oncologică din județ.

Consilierul local George Botez (PSD) a susținut, vineri, că, potrivit unei adrese primite de la Spitalul Municipal, ca răspuns la interpelarea sa, ar fi existat un termen de finalizare al clădirii, respectiv 31 martie 2021.

„(…) Se apreciază acolo, și m-am consultat și cu ceilalți colegi din consiliu, că ar fi existat un termen limită, 31.03.2021, pentru ca buncărul în care se va pune aparatul pe care ar fi trebuit să-l primim trebuia să fie finalizat până la 31 martie”, a susținut George Botez, care a menționat că potrivit informațiilor primite, pe 1 aprilie ar fi fost formulată „o adresă către Ministerul Sănătății să ne spună dacă Ploieștiul mai este sau nu pe poziții eligibile pentru acel minunat aparat care este evaluat în jur de un 1 milion – 1,2 milioane de euro”.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a susținut, însă, că „în mod sigur buncărul se va termina”.

„Există o dispoziție, de fapt o adresă care este venită de la Ministerul Sănătății și în care ni s-a spus că zona de finanțare de la Banca Mondială este posibil să fie retrasă. Avem și noi punctul nostru de vedere pe care o să vi-l înmânăm. Este foarte posibil ca pe marți-miercuri să vă dau o veste din cealaltă direcție”, a susținut Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, precizând că „în mod sigur buncărul se va termina. Intenția este în continuare cea pe care v-am făcut-o cunoscută și în ședința informală, respectiv parte din ceea ce înseamnă lucrarea, în speță construcția să fie preluată de CNI, ceea ce ne-ar scuti de o serie de bani. Da, există o șansă foarte mare, dar până nu am documentele în mână să reușim să co-finanțăm doar cu 10%, chiar mai puțin, pentru că există și posibilitatea să fim susținuți de partenerii sociali, ne-am mișcat instantaneu în această direcție (…)”.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău