- Publicitate -

Protest împotriva comasării alegerilor și complicării procesului electoral [LIVE]

- Publicitate -

Centuri ocolitoare pentru Bănești – Valea Doftanei, Azuga – Bușteni, Mizil, Păulești și Vălenii de Munte – PROIECT

Aleșii județeni sunt convocați, joi, la o ședință extraordinară, pe ordinea de zi figurând aprobarea mai multor parteneriate pentru realizarea unor variante ocolitoare pentru Bănești – Valea-Doftanei, Azuga – Bușteni, pentru Mizil, dar și pentru Păulești și pentru Vălenii de Munte.

- Publicitate -

Autoritățile județene au găsit o soluție pentru traficul aglomerat de pe principalele artere de circulație din Prahova, dar mai ales pentru eliminarea blocajelor de pe DN1 și DN1A, dar și de pe DN1B.

Propunerea vizează realizarea de variante ocolitoare sau centuri ocolitoare pentru mai multe localități din Prahova, principalul avantaj fiind creșterea vitezei traficului de tranzit.

„Acest avantaj rezultă din folosirea unei secțiuni de drum național, cu vitezele legale si medii aferente, în locul unei secțiuni urbane. De asemenea, costurile de călătorie se reduc pentru traficul care tranzitează orașele, care reprezintă în prezent strangulări majore ale traficului, atât pentru pasageri, cât si pentru transportul de marfă. În final, dar nu în cele din urmă, condițiile de siguranță ale traficului sunt în mod vizibil îmbunătățite”, se arată în raportul atașat la proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Prahova.

Variantele ocolitoare propuse sunt Bănești – Valea-Doftanei, Azuga – Bușteni, pentru Mizil, dar și pentru Păulești și pentru Vălenii de Munte.

Variantă ocolitoare Bănești – Valea Doftanei

Viitoarea centură ocolitoare ar urma să asigure o legătură rutieră secundară pentru preluarea fluxurilor majore care tranzitează zona municipiului Câmpina spre Valea Doftanei si, in viitor, spre județul Brașov. Astfel, prin viitorul proiect s-ar reduce blocajele rutiere și s-ar putea devia traficul greu din zonele intens populate.

- Publicitate -

Proiectul ar urma să fie unul care presupune realizarea de poduri sau pasaje, dar și lucrări de consolidare și amenajare a unor cursuri de apă.

„Pentru ca traficul generat de investiția propusă să nu influențeze traficul local se propune racordarea cu DN1 în zona localității Bănești , traversarea râului Doftana si continuarea pe un traseu paralel cu râul până la intersecția cu DJ102I”, se arată în proiect.

Variantă ocolitoare pentru Azuga – Bușteni

- Publicitate -

Realizarea acestui obiectiv, considerat o alternativă la DN1, urmărește fluidizarea traficului rutier prin ocolirea orașelor Azuga și Bușteni, astfel, realizarea acestei căi de comunicație moderne pentru scoaterea traficului de tranzit de pe DN 1 în afara orașelor Azuga și Bușteni este necesară avându-se în vedere faptul că, în prezent, DN 1 traversează aceste localități în întregime, se arată în raportul privind proiectul de parteneriat pentru varianta ocolitoare Azuga – Bușteni.

Potrivit propunerii avansate, traseul ar urma să asigure un carosabil de câte o bandă pe sens pentru o viteză de proiectare de 90 km/h.

„Se vor asigura colectarea și scurgerea apelor de pe carosabil și descărcarea lor prin intermediul șanțurilor și a podețelor”, se precizează în raportul atașat proiectului de hotărâre.

- Publicitate -

Varianta ocolitoare Mizil 

Cea mai importantă arteră rutieră care traversează orașul Mizil este drumul național DN1B, care leagă Ploieștiul de Buzău, orașul aflându-se la jumătatea distanței între cele două municipii.

„Traseul propus și studiat al acestei variantei ocolitoare va fi în lungime de aproximativ 5 km, cu începere din DJ 102 K și se va racorda la DN 1B, acesta va avea caracteristicile unui drum județean conform legislației în vigoare și va fi clasificat astfel. Traseul propus va asigura un carosabil de câte o bandă pe sens pentru o viteză de proiectare de 90 km/h”, se precizează în raportul atașat la proiectul de hotărâre care vizează parteneriatul pentru varianta ocolitoare Mizil.

- Publicitate -

Varianta ocolitoare Păulești

În raportul atașat proiectului de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat pentru varianta ocolitoare Păulești se precizează că „traseul propus și studiat al acestei variantei ocolitoare va fi în lungime de aproximativ 10 km, cu începere în zona Unității Administrativ Teritorială comuna Păulești și se va termina în zona Unității Administrativ Teritoriale oraș Băicoi, acesta va avea caracteristicile unui drum județean conform legislației în vigoare și va fi clasificat astfel”.

Pentru ca traficul generat de investiția propusă să nu influențeze traficul local se propune racordarea cu DJ102 în zona de intrare în localitatea Păulești , continuarea pe un traseu adiacent pârâului Dâmbu și zonei împădurite, traversarea căii ferate Ploiești-Slănic și racordarea cu DJ100F.

- Publicitate -

Variantă ocolitoare Vălenii de Munte

Realizarea acestui obiectiv urmărește fluidizarea traficului rutier prin ocolirea orașului Vălenii de Munte, scopul final fiind scoaterea traficului de tranzit de pe DN 1A în afara orașului Vălenii de Munte, se precizează în raportul atașat proiectului de hotărâre care se va afla în dezbatere.

Reamintim faptul că un astfel de proiect ar reduce traficul rutier pe DN1, care traversează această localitate în întregime.

„În scopul realizării obiectivului de investiții „Variantă ocolitoare Vălenii de Munte” și pentru a se atinge interesul comun atât din punctul de vederea al creșterii gradului de confort al locuitorilor din zonă precum și reducerea gradului de poluare a mediului înconjurător se impune încheierea unui parteneriat între Unitatea Administrativ Teritorială Județul Prahova, Unitatea Administrativ Teritorială orașul Vălenii de Munte, Unitatea Administrativ Teritorială comuna Gura Vitioarei, Unitatea Administrativ Teritorială comuna Măgurele, Unitatea Administrativ Teritorială comuna Teișani, Unitatea Administrativ Teritorială comuna Dumbrăvești”, se precizează în proiect.

Provocarea observatorul prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai ceva de spus despre articol? Lasă un comentariu aici

Comentariul tău
Numele tău

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

CNAIR impune restricții de circulație pe DN1, între Comarnic și Sinaia. Vor fi înlăturați arborii periculoși

CNAIR informează conducătorii auto că în perioada 04.03.2024 - 09.04.2024, în intervalul orar 09.00 - 15.00, de luni până vineri, vor fi instituite restricții...

Trafic aglomerat pe Centura de Vest a Ploieștiului. Se circulă în coloană și pe Valea Prahovei – FOTO

Traficul auto s-a aglomerat, duminică după - amiază, pe DN1, pe Valea Prahovei. Aglomerație este și pe Centura de Vest a Ploieștiului. Imagini la...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Imagini cu lucrările la Autostrada A7 Ploiești – Buzău. Anunțul CNAIR – VIDEO

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat noi imagini cu lucrările de la Autostrada A7 Ploiești - Buzău, de data aceasta...

Ar putea fi această imagine din Ploiești? Teoretic da, practic este din Brașov

În timp ce Ploieștiul se confruntă aproape săptămânal cu câte o criză a gunoiului, în Brașov platformele de gunoi sunt spălate cu detergent. Vă...

Tânăr agresat de derbedei în zona de Sud a Ploieștiului, în apropierea unei secții de Poliție

Un ploieștean a fost agresat fizic și verbal de mai mulți tineri pe strada Jianu, din zona de Sud a Municipiului. Acesta a povestit...

Bilete la meciul FC Petrolul – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

FC Petrolul și Sepsi OSK Sf. Gheorghe se vor întâlni, pe stadionul “Ilie Oană”, într-un meci în care oaspeții au nevoie de victorie pentru...

Protest împotriva comasării alegerilor și complicării procesului electoral

Mihai Apostolache, președintele Partidului România în Acțiune, este invitatul lui Marius Nica în emisiunea Observatorul Prahovean LIVE care va fi difuzată în direct, marți,...
Emisiuni
- Publicitate -

Sunteți de acord ca radarele să fie semnalizate și utilizate numai din mașini de Poliție inscripționate?

Observatorul Prahovean vă invită să participați la un nou sondaj de opinie pe tema radarelor. Potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de senatori,...

Pelerinaj cu moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou. Programul complet al procesiunii în Prahova

Arhiepiscopia Bucureștilor marchează prima sărbătoare a aducerii moaștelor Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou la București printr-un pelerinaj organizat inclusiv în parohiile din Prahova. Evenimentul...

Cu cine ați vota la alegerile prezidențiale? Rezultatul sondajului Observatorul Prahovean

Sondajul Observatorul Prahovean privind opțiunile cititorilor noștri la alegerile prezidențiale din toamnă s-a încheiat. Peste 5000 de cititori au participat la acest chestionar, rezultatele...

Incident grav în trafic, în Ploiești. Un bărbat înarmat cu un cuțit a creat panică printre șoferi [VIDEO]

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Craiova este cercetat penal de polițiști după ce a creat panică, luni, printre șoferii din...

Furturi de panouri fotovoltaice în Prahova. Percheziții marți dimineața la Bălțești

Mascații au descins marți dimineață la două adrsese din Bălțești într-un dosar de furt calificat. Persoanele vizate sunt acuzate că au furat mai multe...
Emisiuni
- Publicitate -