Dezastru pe un drum din orașul Comarnic: „Suntem rupți de lume! Nu putem ieși cu mașinile din curți din cauza noroiului”. Explicația primarului

Un drum din cartierul Poiana, orașul Comarnic, este un adevărat calvar pentru câteva familii care își au casele amplasate în zona Calvic. Oamenii se plâng că nu pot ieși cu mașinile din curți din cauza noroaielor și că trebuie să poarte, tot timpul, cizme de cauciuc.  Situația, spun locuitorii din zonă, datează de trei – patru ani, de când au avut loc lucrările de alimentare cu apă și gaze… Primarul orașului Comarnic, Sorin Nicolae Popa, susține că lucrările pot fi efectuate de abia după aprobarea bugetului local din 2021.

Mai mulți locuitori din Cartierul Poiana, zona Colnic, susțin că drumul spre casă a devenit un coșmar, din cauza noroiului.

„În urmă cu 3 – 4 ani au avut loc lucrări pentru introducerea conductelor de apă și de gaze. Ulterior, drumul a fost asfaltat, mai puțin o porțiune. Este vorba de o porțiune de drum de aproximativ 200 metri aflată în orașul Comarnic, cartier Poiana, care este efectiv ruptă de lume. Trebuie să ieșim din casă doar cu cizmele de cauciuc”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro.

Din cauza drumului, care în prezent nu este asfaltat, dar pe care nu este nici măcar un strat de piatră, oamenii se plâng că mașinile li s-au stricat, iar acum trebuie să suporte reparațiile la auto.

„Din cauza noroiului nu ne putem scoate mașinile din curți, iar când le scoatem trebuie să suportăm cheltuielile pentru repararea autoturismelor, pentru că ni s-au stricat mașinile. Problema este că șanțurile de scurgere sunt peste nivelul drumului. Tot drumul este plin de noroi. Noi ne dorim ca drumul, această porțiune de 200 de metri, să fie cel puțin balastat, ca să putem să ne deplasăm. Primarul orașului a venit în zonă, i-am explicat situația… Am dori să știm când vor avea loc intervenții pentru îmbunătățirea infrastructurii drumului”, s-a plâns un locuitor din zonă.

În așteptarea aprobării bugetului pe 2021

Contactat telefonic, primarul orașului Comarnic, Sorin Nicolae Popa, susține că lucrările pot fi efectuate de abia după aprobarea bugetului.

„Trebuie aprobat bugetul local pe 2021, iar la acea dată va exista prevedere bugetară și pentru derularea lucrărilor de asfaltare în această zonă. Ulterior, este necesar să facem achiziție pentru materiale și pentru serviciul de asfaltare. Îi înțeleg pe locuitorii din zonă că sunt situații punctuale, dar fără prevedere bugetară nu putem efectua lucrări. Au mai rămas câteva străzi neasfaltate la nivelul orașului, iar asfaltarea acestora este o prioritate pentru administrația locală. Noi nu putem să mințim locuitorii că lucrările vor fi efectuate mâine, pentru că fără prevedere bugetară nu pot fi efectuate”, a susținut Sorin Nicolae Popa, primarul orașului Comarnic, care susține că în acest mandat una dintre priorități este ca toate drumurile din Comarnic să fie modernizate.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău