Copiii și cadrele didactice din Puchenii Mari vor avea tablete și laptopuri gratuite. Primăria a început distribuția acestora

0

Desfășurarea în bune condiții a activității didactice în plină pandemie Covid-19 presupune eforturi mari din partea părinților care, de multe ori, nu-și permit să pună la dispoziția celor mici echipamentele IT necesare desfășurării cursurilor online.

Primăria Puchenii Mari, însă, a rezolvat această problemă prin achiziția de tablete pentru elevi și copiii de grădiniță și laptopuri pentru profesori în așa fel încât, în orice scenariu s-ar desfășura, cursurile să fie în regulă.

”Părinții elevilor care urmează cursurile uneia dintre școlile sau grădinițele din comună care au făcut cerere pentru a obține o tabletă cu conexiune la internet pot veni la sediul Primăriei pentru a o ridica.

Tabletele vor fi folosite de cei mici atunci când vor apărea cazuri de COVID-19 în comunitatea noastră și va trebui ca școlile să treacă pentru cel puțin 7 zile în on-line.”, a declarat primarul Constantin Negoi pe pagina sa de Facebook.

Motivul pentru care distribuția tabletelor și laptopurilor nu s-a efectuat mai devreme este unul simplu, spun reprezentanții administrației locale: pentru a nu fi interpretat electoral.

”Pentru că ne-am aflat în campanie electorală nu am dorit să apară interpretări din partea contracandidaților mei și din această cauză nu le-am înmânat solicitanților înainte de finalizarea scrutinului electoral”, a mai adăugat Constantin Negoi, primarul reales al comunei Puchenii Mari.

(P)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău