Ordonanța Militară nr 6. Se instituie carantina generală și izolarea mai multor localități din Suceava

Ministrul MAI, Marcel Vela, a anunțat o nouă ordonanță militară luni seara, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 din județul Suceava.

Ordonanța Militară 6

”Este o situație compleză si trebuie analizată punctual și național. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analizele cu specialiștii, toate acestea au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava, a comunelor limitrofe. Este vorba de Adâncata, Salcia, Ipotesti, Bosanci, moara, Scheia, Patrauti, Simitocu, Dragomirnei”.

UPDATE Anunțul ministrului MAI, potrivit hotnews.ro:

 • Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție.
 • În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniu apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații.
 • Ministerul transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.
 • În zona de protecție vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor. este interzisă deplasarea între localitățile din zonă.
 • În zona de protecție vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor. este interzisă deplasarea între localitățile din zonă.
 • CJ Suceava împreună cu primariii din localitățile de carantinare și protectie vor lua măsuri pentru a funcționa aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători, utilități.
 • Este strict interzis accesul între localități decât cele deschise circulatiei publice.
  Sunt abilitate să aplice: Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală, Ministerul Transporturilor.
  Conducerea MAI, Guvernul României, asigurăm cetățenii din Suceava de toată susținerea noastră. În aceste momente, unitatea românilor ne va face mai puternici și mai încrezători că vom învinge.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596