TCE Ploiești: 25% dintre angajați, trimiși, prin rotație, în șomaj tehnic

Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului Ploiești a hotărât, joi, reducerea programului de transport public și, implicit, a activității de la TCE Ploiești, pe perioada stării de urgență. SC Transport Călători Express Ploiești analizează posibilitatea ca 25% din personal să fie trimis în șomaj tehnic, prin rotație.

Hotărârea aprobată de Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului Ploiești va intra în vigoare începând de luni, 23 martie, dată până la care se va lua o decizie și cu privire la trimiterea în șomaj tehnic a unor angajați.

„Prin Hotărârea nr. 17/ 19.03.2020, se aprobă, începând cu 23.03.2020, reducerea programului de transport public de călători în municipiul Ploiești și a activității SC Transport Călători Express SA Ploieşti cu minimum 25%, pe întreaga perioadă a instituirii stării de urgență”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Ploiești, cu privire la decizia aprobată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

„Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență intră în vigoare începând cu data de 23 martie și este valabilă pe perioada stării de urgență. Reducerea programului de transport public și a activității societății cu 25% implică și trimiterea în șomaj tehnic a unor angajați. Raportul va fi tot de 25%, cu mențiunea că măsura se va aplica prin rotație, pe o perioadă de 15 zile, astfel încât să nu existe discriminări. În principal este vizat personalul auxiliar și personalul TESA. Nu putem să trimitem în șomaj tehnic persoanele care asigură dezinfecția, șoferii care asigură respectarea programului de transport, dar și personalul de la vânzări. Fiecare caz va fi analizat cu mare atenție. Din păcate sunt foarte puține persoane care pot lucra la domiciliu”, a precizat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Ca primă măsură, tot în vederea reducerii de personal, s-a dispus intrarea în concediu de odihnă a persoanelor care nu și-au luat integral zilele libere anul trecut.

Numărul persoanelor care pot beneficia de zile libere plătite pentru îngrijirea copiilor pe durata suspendării cursurilor școlare este însă destul de mic, fiind înregistrate sub 10 cereri.

În prezent societatea are aproximativ 920 de angajați.

Legat de reducerea programului de transport public, directorul TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, a menționat că se va ține cont ca, la orele de vârf, să se păstreze frecvența mai mare, astfel încât să se evite aglomerația în mijloacele de transport în comun.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău