Cod Rutier. Cât este valabilă fișa medicală pentru permisul auto

0
permis-auto-viza-medicala_c8a09.jpg

permis-auto-viza-medicala_c8a09.jpg

Fișa medicală necesară pentru obținerea permisului de conducere este valabilă timp de un an de la data emiterii, însă există și câteva excepții. 

Prefectura Prahova, prin Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule, a făcut, vineri, câteva precizări cu privire la valabilitatea documentelor necesare obținerii permisului de conducere.

Candidații care susțin examenul pentru obținerea permisului de conducere trebuie să țină cont de noile reglementări cu privire la valabilitatea fișei medicale sau avizului medical, existând trei situații diferite. 

Fișele medicale/avizul de pe fișa de școlarizare emise anterior datei de 16.07.2019 sunt valabile un an de zile de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică și practică organizat în cadrul unei școli de conducători auto.

Totodată, fișele medicale/avizul de pe fișa de școlarizare emise în perioada 16.07201 – 3.10.2019 sunt valabile 6 luni de la data emiterii, în timp ce fișele medicale/avizul de pe fișa de școlarizare emise începând cu data de 4.10.2019 sunt valabile un an de la data emiterii.

„În cazul candidatului al cărui permis de conducere a fost anulat, este necesar ca și avizul psihologic eliberat de un laborator de specialitate să fie în termenul de valabilitate, respectiv 6 luni de la data emiterii”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău