Cresc salariile la Consiliul Județean Prahova și în direcțiile din subordinea instituției – proiect – foto document

0
salarii-consiliul-judetean-prahova-palatul-administrativ_86185.jpg

salarii-consiliul-judetean-prahova-palatul-administrativ_86185.jpg

Dacă la Primăria Ploiești momentan nu sunt vești cu privire la creșterea salariilor, la Consiliul Județean Prahova a fost deja fundamentat un proiect pe această temă. 

Proiectul de hotărâre cu privire la salariile funcționarilor publici din 2020 prevede o serie de majorări, în principal ca urmare a creșterii, de la 1 ianuarie, a salariului minim garantat în plată de 2.230 de lei.

Proiectul prevede, potrivit referatului de specialitate, actualizarea cu un procent de 4% a cuantumului brut al salariului de bază de la 31 decembrie 2019, „astfel încât să fie acoperită inflația și, implicit reactualizarea coeficienților de ierarhizare”.

În plus, ca argument se precizează că trebuie să aibă loc „respectarea principiului ierarhizării, pe verticală, cât și pe orizontală, în cadrul aceluiași domeniu, în funcție de complexitatea și importanța activității desfășurate, se aplică următoarele criteriile generale: – cunoștințe și experiență, complexitate, creativitate și diversitate a activității, judecată și impactul deciziilor, responsabilitate coordonare și supervizare, dialog social și comunicare, condiții de muncă, incompatibilități și regimuri speciale”.

Prin urmare, calculul salariului a avut loc prin înmulțirea coeficienților de ierarhizare cu nivelul salariului minim garantat
în plată de 2.230 lei au determinat cuantumuri în lei pentru fiecare funcție din nomenclator, pe un singur nivel la salariul de bază pentru personalul de execuție, fiind stabilit un prag maxim, dar și un prag minim.

Ținând cont de aceste date, secretarul general al județului ar urma să aibă un salariu de bază cuprins între 13.780 – 15.080, în timp ce arhitectul șef al județului ar urma să aibă un salariu de bază între 13.000 – 14.400 de lei. 

Un director executiv din Consiliul Județean ar urma să aibă un salariu de bază cuprins între 12.425 de lei -13.985 de lei, iar un șef de serviciu poate ajunge la un salariu de bază maxim de 12.115 lei.

Vezi AICI propunerile de salarii pentru angajații din Consiliul Județean și din direcțiile din subordine, inclusiv la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Prahova.

Proiectul de hotărâre ar urma să fie supus votului în ședința Consiliului Județean Prahova care a fost programată în data de 30 ianuarie.

salarii-consiliul-judetean-prahova_54244.jpg

salarii-consiliul-judetean-prahova-propunere_fd4b6.jpg

salarii-cj-prahova-proiect_dcf83.jpg

propunere-salarii-muncitori_dbc65.jpg

director-dgaspc_92745.jpg

salarii-directii-cj-dgaspc_2149a.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău