Zeci de școli din Prahova, neautorizate sanitar și fără avize ISU. Unități de învățământ fără toalete și fără apă potabilă

0
toaleta-scoala_fb158.jpg

toaleta-scoala_fb158.jpg

Cu trei săptămâni înainte de începerea anului școlar, situația unităților de învățământ neautorizate din punct de vedere sanitar sau în curs de autorizare ISU este aproape aceeași ca anul trecut. Mai mult, în trei localități, la Comarnic, Cerașu și Măneciu, lucrările de reabilitare nu vor fi finalizate înainte de începerea anului școlar.

Oficial, noul an școlar 2019 – 2020 va începe luni, 9 septembrie, în cele 664 de unități de învățământ din județ. Deși până la această dată mai sunt numai trei săptămâni, situația a zeci de unități de învățământ nu este însă una fericită.

Nouă școli din Prahova nu au fost încă autorizate din punct de vedere sanitar. Cu alte cuvinte, în aceste unități de învățământ nu sunt respectate condițiile sanitare.

„Este vorba de aceleași unități de învățământ ca anul trecut, unde fie nu există apă potabilă sau apa potabilă nu corespunde din punct de vedere bacteriologie sau unde toaletele existente sunt în exteriorul unităților de învățământ”, a precizat Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova.

În anul școlar 2018 – 2019, 11 unități de învățământ nu au avut autorizație din punct de vedere sanitar.

Citește și: 11 școli din Prahova nu au autorizație sanitară. Care sunt acestea

Nici când vine vorba de autorizare sau avizare împotriva incendiilor situația nu este una fericită. Din totalul de 897 de clădiri, 52 sunt în curs de autorizare și avizare.

Citește și: Lista școlilor și grădinițelor din Prahova fără aviz ISU

Când vine vorba de lucrări de reparații, autoritățile au anunțat că acestea au loc la nivelul a 78 de unități de învățământ. Lucrările vor fi finalizate până la începerea anului școlar cu trei excepții.

„La Comarnic, Ceptura și Măneciu este vorba de lucrări de reparații, derulate prin POR, iar termenul de finalizare programat este după începerea anului școlar, însă acest lucru nu va influența desfășurarea cursurilor”, a anunțat prefectul județului, Mădălina Lupea,  care a precizat că începând de mâine va derula, alături de reprezentanții ISJ Prahova, verificări la unitățile de învățământ fără autorizație sanitară și avize ISU.

Separat, o comisie formată din reprezentanți ISJ, DSVSA, DSP, ISU Prahova și un reprezentant al Prefecturii Prahova, va efectua controale la toate unitățile de învățământ, iar acolo unde vor fi depistate probleme autoritățile vor emite planuri de măsuri.

Potrivit Prefecturii Prahova, situația centralizată a unităților de învățământ neautorizate DSP și ISU va fi prezentată joi, după o nouă verificare a tuturor școlilor din Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău