- Publicitate -

Mama lui Ponta: ”Suntem o mică firmă de familie. Nu avem nimic de ascuns”

Data:

Distribuie articolul:

România Curată a prezentat astăzi principalii clienţi ai firmei familiei lui Ponta, la care au ajuns procurorii DNA.

România Curată a prezentat astăzi principalii clienţi ai firmei familiei lui Ponta, la care au ajuns procurorii DNA.

- Publicitate -

“Una singură, da. Este o singură firmă dintre toţi clienţii noştri care e firmă de construcţii. Are contracte într-adevăr cu statul, dar are licitaţii verificate. Clienţii noştri sunt vreo 40. În principal, microîntreprinderi. Sunt firme de familie, firme mici, nu avem firme mari. Cu această firmă de construcţii lucrez din ’98 şi n-are nici o legătură cu situaţia mea familială. Firma i-am cedat-o fiicei mele. Aici lucrează fiica mea, fosta mea noră, naşa mea, vărul meu. Suntem o mică firmă de familie în care lucrează numai persoane cinstite. Nu avem nimic de ascuns”.

Declarația mamei lui Victor Ponta, din vara anului 2012, despre clienții firmei de contabilitate Exfin, pe care a înființat-o (vezi aici)

Exfin se numără astăzi printre firmele vizate de perchezițiile procurorilor DNA. O altă firmă din ”familie”, SC Grossman Engineering Group, în care a fost implicat cumnatul premierului, Iulian Herțanu, a fost vizitată, la rândul ei de către procurori. Conform acestora, SC Grossman s-a asociat cu Euro Construct Trading 98 SRL și SC Hidro Prahova pe 13 ianuarie 2012, într-un contract finanțat în mare parte din fonduri europene, pentru extinderea rețelelor de canalizare în orașul Comarnic. Procurorii acuză consorțiul format prin asociere de însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanţare europeană, şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

- Publicitate -

Acesta nu este însă singurul consorțiu pe bani publici în care îi regăsim pe cei de la Euro Construct. Alături de cei de la Euro Construct regăsim și firma Nan Group, administrată de Gabriel Bădină, personaj implicat în mai multe firme care au beneficiat de servicii de contabilitate de la Exfin.

Citește aici cu ce firmă a lui Dorin Cocoș a împărțit Exfin… numărul de telefon.

România Curată vă prezintă o parte a clienților Exfin și ce contracte au aceștia cu statul și/sau companii cu participație de stat. Cât de mici și cât de cinstiți sunt toți aceștia om mai vedea.

***

- Publicitate -

Exfin 2000 SRL are, în realitate, numeroși clienți abonaţi la banii publici. Să luăm o parte a acestora:

  1. Art Construct 94 SRL, patronată de Liviu Daniel Rotaru, un personaj implicat în scandalul „Mită laMAPN”, dosar deschis de DNA în 2004, în care Rotaru este cercetat pentru dare de mită. Firma Art Construct 94 SRL are un număr semnificativ de contracte cu statul român, dintre care enumerăm: Academia de Studii Economice Bucuresti. Renovarea căminelor A1, A2, A3 şi A4 din cadrul Complexului Belvedere;Ministerul Apărării Naţio-nale. Reabilitarea termică şi hidroizolarea terasei Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” -Corp C, MAPN, anvelopare faţadă cu perete cortină şi cu aluminiu compozit la clădirile de birouri de pe Bulevardul Timişoara din Bucureşti, Sediul Poliţiei Snagov, reparaţii capitale; AN,. reabilitare termică faţadă (sistem termoizolant cu polistiren expandat şi tencuială decorativă), precum şi reabilitare termoizolaţie şi hidroizolaţie terasă la blocurile de locuit C1 şi C2; MAPN, refacere faţadă la Muzeul Militar Naţional (monument istoric); MAPN, lucrări la Pavilioanele D şi E ale Academiei Militare Tehnice;MAPN, construcţia de şoproane metalice pentru adăpostire tehnică militară la o UM din Piteşti; MAPN, reparaţii capitale la Pavilionul B al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”;MAPN, lucrări de reparaţii la Institutul Medico-Militar din Bucureşti (monument istoric);MAPN, Agenţia de Cercetare Clinceni, lucrări la Pavilionul Z; Sediul ELECTRICA SA (reabilitare faţadă prin placare cu aluminiu compozit cu termoi-zolaţie de vată minerală); Universitatea de Medicină şi Farmacie. Anvelopare cu perete cortină şi aluminiu compozit a bazinului de înot.
  2. SIECO SRL, la care asociat și administrator a fost la sfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000 a fost chiar Victor Ponta. Exfin 2000 SRL are chiar deschis un punct de lucru în clădirea firmei SIECO SRL. De asemenea SIECO e abonată la banii publici: instalaţia de încălzire, instalaţiile sanitare şi aspersoare la vila Lac 2 din portofoliul RAPPS.; contracte de realizare a instalaţiilor de climatizare pentru clădirile Fondului Proprietăţii de Stat din Bucureşti şi Focşani (5 contracte); instalații pentru Bancorex; climatizarea sediului Romgaz din Târgu Mureş; instalații la sediul RENEL din Drobeta Turnu Severin; instalaţii sanitare la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti; instalaţia de încălzire a Spitalului pentru Copii Singureni din Giurgiu; contracte cu Petrom la Timişoara, Câmpina şi Bucureşti.
  3. C&C TOPOEXIM SRL alt client al firmei de contabilitate a surorii lui Ponta și este de asemenea abonată la banii publici. Enumerăm companiile client: Electrocentrale Bucureşti S; ANCPI; Apele Române; OMV PETROM; CFR SA; ANL; E-ON Gaz S.A. (unde acţionar e şi statul român); Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti; Complexul energetic Rovinari SA; Administraţia Română de Trafic Aerian (ROMATSA RA); primării şi CL-uri din Bucureşti, Prahova, Gorj, Hunedoara şi Maramureş. Topoexim a luat bani de la stat ca să numere morții din cimitirele Capitalei, printr-un contract pompos denumit: “Sistem de evidenţă şi monitorizare a ocupării şi utilizării cimitirelor din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bucureşti”.
  4. Tehnoindustrial Import SRL, altă firmă client a firmei de contabilitate a familiei Ponta este abonată la contracte cu statul. Enumerăm instituțiile de stat care au derulat contracte cu Tehnoindustrial Import SRL: Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, Enel Distribuție Muntenia S.A. București; Termoserv Turceni S.A., Complexul Energetic Rovinari, RATB; Spitalul Universitar de Urgență Elias.
  5. Avocatul Dragoş Păduraru, își ține de asemenea contabilitatea la firma controlată de familia Ponta. Acest avocet a primit la rându-i bani de la satul român, prestând servicii de asistență juridică pentru AVAS (aici). De asemenea, s-a ocupat de problemele juridice ale firmei de construcții Grossmann Engineering Group, controlată până recent de cumnatul lui Victor Ponta.
  6. SC People Investment SRL, o altă firmă client a Exfin 2000 SRL, este beneficiară a Proiectului “Dezvoltarea spiritului antreprenorial şi creşterea competitivităţii în afaceri” POSDRU/ 92/3.1/S/61820, câştigător al proiectului “Managerul în Armură”, cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European. Valoarea totală a proiectului este de 20 milioane lei, din care peste 90% sunt bani europeni. În acționariatul People Investment SRL, Giuliana Boicu e parteneră cu Bădină Gabriela, nume prezent și în acționariatul Enco Management SRL și GB Management SRL. Toate cele trei companii fac parte din portofoliul de clienți ai firmei Exfin 2000 SRL.
  7. BOMACO SRL (client al Exfin 2000 SRL) este controlat tot de familiile Boicu și Bădină) și are un portofoliu vast de lucrări cu statul român, iar atunci când nu lucrează cu statul, lucrează pentru alte firme abonate la bani publici (ex. Viarom Construct SA şi Straco Grup). A derulat contracte cu: CNANDR, Primăria Sector 6, Primăria Sector 4, Primăria Sector 3, Primăria Jilava, Primăria Motca, Primăria Curtea de Argeş, Primăria Miroslava. Pe Daniel Bădină îl găsim și în firma Viarom Construct SA în calitate de fondator, director general şi vicepreşedinte al consiliului de administrație. Pe SEAP constatăm că “Viarom Construct SA” are succes la încheierea de contracte cu instituțiile statului: Primăria Odorheiul Secuiesc, Consiliul Local Bucureşti, Primăria Sector 6, Consiliul Local Mogoşoaia, Consiliul Local Cluj Napoca, ANL (canalizarea cartierului Brâncuşi).

Daniel Bădină e adminstrator și al firmei Nan Group SA (administrator). Nan Group are de asemenea contracte cu instituțiile statului: Primăria Sectorului 4, Administrația Străzilor Bucureşti, CNADNR, Consiliul Județean Giurgiu.

În unul din contractele cu statul, firma Nan Group administrată de Daniel Bădină (clientul firmei de contabilitate a familiei Ponta) a intrat într-un consorțiu cu Euro Construct Trading ’98. E vorba de aceeași Euro Construct, care, în iarna lui 2012, intra în consorțiu cu Grossmann Engineering Group pentru contractul aflat acum în atenția procurorilor.

- Publicitate -

sursa: romaniacurata.ro

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Cine participă la marea confruntare pentru Primăria Ploiești

Observatorul Prahovean organizează o serie de patru dezbateri electorale...

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Cine participă la marea confruntare pentru Primăria Ploiești

Observatorul Prahovean organizează o serie de patru dezbateri electorale...

Președintele Iranului a dispărut în urma unul accident de elicopter

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a fost implicat într-un accident...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Cine participă la marea confruntare pentru Primăria Ploiești

Observatorul Prahovean organizează o serie de patru dezbateri electorale...

Dulceață de trandafiri rețetă de sezon – by chef Dan Neagu, vlog La Culinaria, Restaurant Bulevard Ploiești

A venit sezonul trandafirilor iar pentru iubitorii de dulceață...
- Publicitate -